REZIDOR – 25% ENERGISPARING INNEN 2016

Rezidor har utviklet et energisparings-program for hele hotellgruppen. Ved hjelp at et ambisiøst verktøy, Think Planet, skal selskapet redusere energiforbruket med hele 25 prosent. Kuttene skal tas på alle Rezidors hoteller i Europa, Midtøsten og Afrika innen 2016. Gruppen er tilstede i 70 land, drifter over 330 hoteller under merkenavnene Radisson Blu, Park Inn by Radisson og Hotel Missoni, og har over hundre eiendommer under utvikling.

– Med Think Planet befester Rezidor posisjonen som en av bransjelederne når det kommer til bærekraft. Flere av våre hoteller er allerede godt igang med ulike energisparings-tiltak. Nå viderefører vi satsingen til alle våre eiendommer, og fokuserer på de tiltakene som får størst gjennomslagskraft, sier Inge Huijbrechts, Director Responsible Business i Rezidor (bildet). – Vi har fått merke stigende energipriser i mange land, kombinert med statlige karbonavgifter. Redusert energiforbruk vil også bidra til at vi øker lønnsomheten, sier Wolfgang M. Neumann, Executive Vice President & Chief Operating Officer i Rezidor.

Think Planet skal sikre at det innføres smarte driftsvaner, som å slå av lys og annet utstyr, sette oppvarmings- og kjølingsapparater i øko-modus, melde inn energirelaterte utfordringer og drive forebyggende vedlikehold. Think Planet-verktøyet består av enkle og rimelige løsninger:
Det omfatter dagslys- og bevegelsessensorer for belysning, resirkulering av vann fra klimaanlegg og alarmer på frysere. Det gjøres større investeringer for å innføre energieffektiv belysning på alle hotellene, installere regulerbare ekstraksjonssystemer på kjøkkenene, samt optimalisere sentral driftskontroll (BMS) og varme-, ventilasjons- og aircondition-installasjonene.

– Vi foretar investeringer med tanke på avkastning opp til syv år fremover, forklarer Inge Huijbrechts. Resultatene måles og dokumenteres hver måned, ved hjelp av forhåndsdefinerte indikatorer.

Engasjerte ansatte

De ansattes engasjement er svært viktig for å gjennomført de ambisiøse kuttene. Rezidors kjente tjenestefilosofi ”Yes I Can!” og Think Planet-maskot Firefly Lumi, skal bidra til å få de 35 000 ansatte med på initiativet. Ved hjelp av lyd og video deles informasjon og tips om hvordan smarte energivaner kan innføres innen renhold, på kjøkkenet og i møteområdene.
For å sikre engasjement og motivasjon over tid, innføres dessuten en månedlig “Lumi-quiz” og en årlig ”energisparings-konkurranse” mellom alle hotellene.

Opplæringsprogrammet rundt Think Planet begrenser seg ikke bare til de ansatte på hotellene. Hotellgjestene blir også involvert i arbeidet, og informert om hvordan de også kan bidra til redusert energiforbruk i sitt daglige liv. På nettsiden www.thinkplanet.rezidor.com har Rezidor lagt ut informasjon om programmet, samt inspirasjon til enkle grep alle kan ta i hverdagen for å gjøre sitt bidrag til redusert energiforbruk og redusert Co2 utslipp.

 

About hkp