RICA BAKKLANDET I ENERGIKLASSE A

1 Bransjenytt Rica Bakklandet valgte grønne løsninger fra Schneider ElectricRica Bakklandet Hotel i Trondheim har tatt miljøutfordringene på alvor og er nå et av få hoteller i landet i energiklasse A.

– Forbrukere stiller stadig høyere krav til å kjøpe miljøvennlig. Det må vi også ta til etterretning. Samtidig gir det oss et konkurransefortrinn å redusere utgifter til strøm, noe som er viktig for et hotell, sier Svein Arne Eggen, teknisk sjef på Rica Bakklandet Hotel.

I samarbeid med ENOVA har hotellkjeden redusert sitt årlige energiforbruk med 20 prosent de siste fire årene, noe som tilsvarer årlig energiforbruk til over 950 norske husstander.

– Hoteller forbruker mer energi enn vanlige næringsbygg, og da holder det ikke bare å be gjestene bruke håndkleet flere ganger for å spare energi. En av de største energikostnadene ligger i oppvarming og lufting av gjesterom. Ved hjelp av styresystemet KNX kan blant annet lys og varme på rom som ikke er i bruk reguleres automatisk, sier Fredrik Lundh i Schneider Electric.

Systemet er integrert med SD-anlegget TAC Vista fra Schneider Electric, som er den overordnede styringen av de tekniske anleggene i bygget. Driftssjefen kan via PC’en programmere eksempelvis driftstider for ventilasjonen eller ønsket temperatur i hvert rom på hele hotellet. Hensikten med SD-anlegg er å redusere driftskostnadene ved å redusere energiforbruket.

– Vi tror dette er en trend som bare vil forsterkes etterhvert som flere får opp øyene for besparelsene, både med tanke på miljøet men også kostnadene. Som en sentral aktør innen reiselivet, har Rica strukket seg mot de strengeste energikravene i bransjen. Vi er veldig glade for at hotellkjeden viser vei og velger løsninger med strenge krav til reduksjon av energiforbruk, sier Fredrik Lundh i Schneider Electric.

 

About hkp