RICA – BEST PÅ LOKALMAT

Rica Hotels har, i samarbeid med KSL Matmerk, Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet, de siste årene implementert og innarbeidet ”Lokalmat på menyen” på 21 Rica-hoteller over hele landet. Prosjektet har vært en stor suksess, mer enn 100 småskalaprodusenter leverer idag sine produkter til hotellene, gjestene etterspør lokale matvarer som aldri før.

I siste fase av prosjektet har KSLMatmerk og Rica Hotels utarbeidet en rapport ”Kompetanseheving av serveringssteder og kompetanseheving og kvalifisering av lokale leverandører for leveranse til serveringsmarkedet”. Rapporten ble overrakt Landbruks- og matdepartementet idag.

 – Det har vært stor entusiasme i hele Rica Hotels organisasjon for dette lokalmatprosjektet, sier Ole-Jacob Wold, konsernsjef i Rica Hotels. – Norske hotellkjeder blir stadig likere hverandre, vi har valgt å skille oss ut ved å satse på å være best på mat og drikke, sier Wold.

F&B Manager Martina Rabsch i Rica Hotels har vært en sterk pådriver for prosjektet og forteller at over 100 småskalaprodusenter nå leverer til Rica. Siden oppstarten har det vært kjøpt inn lokalmat for nærmere 9 millioner kroner.

 – Hoteller og restauranter er de beste arenaer for å markedsføre lokal mat. Det er lettere å prøve nye retter når man står foran en bugnende buffet enn når man skal velge varer på super’n. Rica Hotels har bidratt til at lokale småprodusenter har mulighet til å leve av det de gjør, sier adm.dir. Ola Hedstein i KSL Matmerk.

 Med Lokalmatprosjektet har KSL Matmerk og Rica Hotels sikret hotellkjeden leveransedyktighet fra småskalaprodusenter i eget nærområde. Rica Hotels har på 21 hoteller lagt til rette for en egen synliggjøring av småskalaprodusenter via ”Lokal mat på menyen”-prosjektet. Rica Bergen kommer også til om kort tid, slik at det da ialt blir 22 hoteller som tilbyr ”Lokalmat på menyen”.

– Dette hadde ikke vært mulig uten KSL Matmerk, sier Martina Rabsch. Rica valgte å bruke KSL Matmerk for å kvalitetssikre produsentene. – Vi må ha en uavhengig aktør til å kvalitetssikre leveransene av slike produkter. Vi trenger stabile leveranser og en trygghet for at produsentene oppfyller gjeldene kriterier for sin type produksjon, sier Rabsch.

About hkp