RICA GRAND HOTEL TROMSØ FÅR SVANEN

Tirsdag mottok Rica Grand Hotel Tromsø Svanen. Det er omfattende investeringer som ligger bak hotellets mer miljøvennlige drift. Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort delte ut lisensen på vegne av stiftelsen Miljømerking, som organiserer det offisielle nordiske miljømerket Svanen. Med Svanen til Rica Grand Hotel Tromsø, oppfyller begge Rica-hotellene i «Nordens Paris» verdens strengeste miljøkrav for hoteller. Rica Ishavshotel har tidligere mottatt Svanen.

Prosessen med å oppfylle Svanens tøffe krav, har vært omfattende både i tid og ressurser.
– Vi bruker mindre strøm og vann enn før, og vi sorterer tre ganger så mye avfall som tidligere. Slik oppsummerer hotelldirektør Trond Øksendal de nye tiltakene som er gjennomført ved hotellet. Men det har ikke kommet gratis. Mange arbeidstimer er lagt ned, og investeringer på ca. 5 millioner kroner har fått bein å gå på, blant annet til et nytt ventilasjonsanlegg, ny oppvaskmaskin og oppgraderinger på alle kjøle- og fryseanlegg. – Men så har vi nå anlegg som tilfredsstiller alle moderne krav, konstaterer en fornøyd hotelldirektør.

– Nyinvesteringene er ikke bare bra for miljøet, de bidrar også til mer komfort for gjestene, sier Øksendal. Blant annet bidrar det nye ventilasjonsanlegget til bedre inneklima, og med hotellets nyervervede bevis på at de tar hensyn til miljøet, kan også hotellgjester som velger Rica Grand Hotel Tromsø, sove med litt bedre samvittighet ved å velge «grønt».

– Arbeidet med å bli et «grønnere» hotell har i tillegg bidratt til å øke våre medarbeideres bevissthet og kunnskap om miljøarbeid, forteller Øksendal. Selv om nye investeringer bidrar til en mer miljøvennlig drift, er det til syvende og sist våre medarbeidere som utfører arbeidet, og det er takket være deres innsats vi nå kan smykke oss med Svanen.

Tromsø-hotellet føyer seg til en lang rekke av hoteller i Rica-kjeden som oppfyller de strenge
kravene fra miljømerket Svanen. – Med Rica Grand Hotel Tromsø har vi per dags dato 43 hoteller i Norge og Sverige med Svanen, sier miljøsjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Dette gjør Rica Hotels til den norske hotellkjeden som tilbyr flest overnattingsalternativer med Svanen.

FOTO: Husøkonom Tove Salamonsen og hotelldirektør Trond Øksendal (t.h.), mottok Svane-lisensen fra Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

 

About hkp