RICA HELL-DIREKTØR – ”ÅRETS HOTELIER 2012”

Bjørgvin Thorsteinsson, direktør ved Rica Hell Hotel, er kåret til ”Årets Hotelier 2012”. Thorsteinsson ble tildelt utmerkelsen under Serviceforum i regi av Norsk Hotellhøyskole i Stavanger. Det er Cornell Hotel Society, Chapter Norway som står bak den prestisjetunge prisen, som går til en hotelldirektør som har utmerket seg det siste året med sine lederegenskaper.

Thorsteinssons brede erfaring, hans evne til å skape gode resultater og ikke minst måten han har klart å ta lærdom av tøffe perioder og bruke dette aktivt for å bli en bedre leder, er egenskaper som juryen har lagt vekt ved årets tildeling.

Thorsteinsson er opprinnelig fra Island, men har utdannelse fra Norsk Hotellhøgskole i Stavanger med kjøkken, restaurant og hotelledelse. Han har jobbet seg oppover i hotellbransjen via salg, Food & Beverage og nå sist som hotelldirektør ved Rica Hell Hotel – en stilling den populære direktøren har innehatt i ni år.
– Dette er bare helt fantastisk, og jeg må takke alle mine medarbeidere på hotellet inkludert ledergruppa og dessuten Rica Hotels, som har støttet opp om meg og gitt meg tillit, sier Bjørgvin Thorsteinsson.
Thorsteinsson er svært engasjert og har utmerket seg som en inkluderende leder som lykkes i å skape resultater gjennom andre. Han har med sin lederstil gjort Rica Hell Hotel til en arbeidsplass med en optimistisk kultur med stolte og fornøyde medarbeidere. I tillegg har han hatt en rekke verv i reiselivet og engasjerer seg sterkt for næringslivet i Stjørdal. Rica Hell Hotel ble nylig kåret til Årets Lærebedrift i Nord- Trøndelag takket være hotellets posisjon som en foregangsbedrift når det gjelder å tilby skoleelever i fylket utplassering.
– På vegne av hele Rica Hotels ønsker jeg å gratulere Bjørgvin med en velfortjent pris, sier konsernsjef Fredrik Utheim.
– Vi er stolte over å ha ledere som hevder seg godt, og i prisens tre år lange historie, er dette annen gang en av Rica Hotels’ ledere mottar hedersbetegnelsen ”Årets Hotelier”. Dette er en bekreftelse på at vi har mange dyktige ledere i vår organisasjon, og det bidrar til inspirasjon og motivasjon for alle våre kollegaer, mener Utheim.
Bjørgvin Thorsteinsson får nå mulighet til å utvikle seg ytterligere som leder i form av premien – et to ukers program for etterutdannelse ved Cornell University School of Hotel Administration i USA. The Cornell School of Hotel Administration regnes for å være et av verdens fremste læresteder for Hospitality Management.
– Dette gleder jeg meg enormt til, sier ”Årets Hotelier” om muligheten til å få brynt seg på noen av verdens ledende ressurser innen service management, salg, strategi og markedsføring.

Cornell Hotel Society ønsker å motivere ledere og inspirere til videreutdanning og innsikt i nye trender innen hotellnæringen og har tatt initiativ til prisen ”Årets Hotelier”. ”Årets Hotelier” tildeles uavhengig av alder og premien er to ukers etterutdannelse på General Manager Program (GMP) i juni 2012 ved Cornell University – School of Hotel Administration i USA, inkludert reise og opphold.

 

About hkp