RØROS HOTELL I MEDVIND

Den nye bad- og velværeavdelingen på Røros Hotell har gitt hotellet et skikkelig løft allerede etter et halvt års drift. – Det nye badet er blitt en enorm suksess, sier adm. dir. Mikael Forselius.

– Vi startet 1.halvår ifjor som en byggeplass og ble tatt ut i streik fra dag én, slik at vi fikk 24 dager med streik. Så første halvår var tøft, men de siste 6 – 7 månedene opplevde vi en fenomenal vekst. For hotellets del har vi øket med NOK 5,3 millioner i omsetning, til NOK 63,7 millioner. Belegget er øket fra 52,7% til 55,9%, snittprisen er øket med 52 kroner, antall gjestedøgn er øket fra 49.601 i 2015 til 54.978 i 2016. Fra åpningen av badet og ut året har det nærmest kokt her. Weekendbelegget var oppe i 92% fra 1.juni og ut året, så alle helger var fulle.

I tillegg til badet har vi også bygget et lekeland, totalinvesteringer er rundt NOK 40 millioner, alt finansiert over driften og utvikling av tomtearealet. I tillegg har vi oppgradert hotellet bygningsmessig de siste årene, pluss at vi har satset sterkt på mat og drikke. Det er en kombinasjon av alt dette som har ført til at det går så bra, og bad og lekeland var den siste biten for å få alt på plass, sier Mikael Forselius.

Innbookingen fremover er den beste noensinne for hotellet. I begynnelsen av januar hadde vi over 6000 flere romdøgn innbooket enn på samme tid ifjor, det er en vekst på 30%. Iår kommer vi derfor til å passere 60% belegg, om det ikke skjer noe uforutsett. 2016 var det beste året i hotellets 65-årige historie og 2017 kommer til å bli enda bedre. Det er hyggelig å kunne overlevere hotellet til min etterfølger i en så god tilstand, sier Mikael Forselius, som i februar overtar som adm. dir. for Britannia Hotel i Trondheim, som er under totalrenovering.

Les hele artikkelen i HRR nr.1

 

About hkp