RYANAIR VIL TILBY STÅPLASSER

– Setebelter på fly har ingen hensikt og vil ikke redde passasjerene i tilfelle et crash, sier Ryanairs sjef, Michael O’Leary. Han forsøker nå å få tillatelse til å fly med ståplasser.

O’Leary avviser at setebelter er viktig sikkerhetsutstyr. – Setebelter spiller ingen rolle. Du trenger ikke å bruke setebelte på London Underground og du trenger det ikke på tog som kjører i 120 mph.

Ryanair har planer om kabiner med bare ståplasser for studenter og budsjettpassasjerer på europeiske destinasjoner, billettene skal koste £1. Tanken er å fjerne de ti bakerste seteradene på flyene og la grupper av passasjerer som ønsker å reise ekstra billig, stå der under flyturen. – Under landing er det bare å holde seg fast, sier O’Leary.

Ifølge europeiske sikkerhetsregler er det ikke tillatt å stå ombord under flyreiser og passasjerene må være spent fast i setebelte for take-off og landing.

– Vi er alltid på jakt etter nye måter å gjøre ting på, men myndighetene lar oss ikke få lov, de er en gjeng tullinger! sier Michael O’Leary.

Ryanair meldte nylig om en 10% økning i overskuddet, til £477 millioner, i første halvår.

 

About hkp