S. PELLEGRINO YOUNG CHEF – SØKER KOKKETALENTER FRA HELE VERDEN

Michelin-stjernekokk Cristina Bowerman fra Roma, James Maxwell-Stewart fra Cru Vin & Kjøkken og den skandinaviske finalisten i S.Pellegrino Young Chef 2016, Nikolaj Schmidt Skadborg, tok avsparket for S.Pellegrino Young Chef 2018 under en stor lanseringslunsj på Madserud Gård i Oslo nylig.

Finalen for Skandinavia og de baltiske land skal foregå i Stockholm i oktober iår, der skal James Maxwell-Stewart sitte i juryen, som velger den regionale vinneren som skal delta på neste års store finale for unge kokketalenter i Milano.

Dette blir den tredje gang S. Pellegrino Young Chef arrangeres. 2018-utgaven går over 18 måneder, i 2017 blir det avholdt innledende kvalifiseringsrunder og lokale finaler. Forrige Young Chef hadde over 3000 deltagere, det er ventet samme antall denne gang. Over 190 land er delt inn i 21 regioner, som hver skal ha sin finale.

Over 70 kjente kjøkkensjefer vil være involvert som dommere i lokale konkurranser. 21 unge kokker fra 21 forskjellige geografiske områder vil bli utvalgt som finalister og 21 kjøkkensjefer/mentorer blir tilknyttet hver av de unge finalistene, for å gi råd og tips i forberedelsene til verdensfinalen.

– Å få delta i S. Pellegrino Young Chef 2016 var en opplevelse for livet. Jeg hadde stort utbytte av deltagelsen og er ekstremt takknemlig for å ha fått anledning til å møte og konkurrere mot noen av de beste unge kokkene i verden, sier Nikolaj Schmidt Skadborg, Skandinavias representant i finalen, som til daglig er sous chef på Restaurant Sletten i danske Humlebæk.

Unge kokker, som må være 30 år eller yngre, og ønsker å melde seg på S.Pellegrino Young Chef 2018, har frist frem til 30 april. Se www.sanpellegrino.com

 Bilde:

Michelin-stjernekokk Cristina Bowerman, James Maxwell-Stewart (t.h.) og den skandinaviske finalisten i S.Pellegrino Young Chef 2016, Nikolaj Schmidt Skadborg, tok avsparket for S. Pellegrino Young Chef 2018.

 

About hkp