SATSER PÅ 1 MILLION KOMMERSIELLE GJESTEDØGN OG NY FLYPLASS

– Denne vintersesongen har vært veldig bra for Trysil, ikke minst tatt i betraktning økonomisk usikkerhet i mange utenlandsmarkeder. Vi har 75% utenlandske gjester på de kommersielle overnattingsstedene, i tillegg kommer et stort antall norske gjester i egne hytter, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef for Destinasjon Trysil.

– De fleste gjestene kommer fra Danmark, deretter Sverige og så Norge. I starten av sesongen var det tungt å selge i Danmark, men etter nyttår løsnet det der også og vi har også en økning i danske gjester denne vinteren.

– De fire første månedene av vintersesongen 2011/2012 ligger vi rundt 7% over fjoråret i antall gjester. Trysil er Norges største vinterdestinasjon, målt i antall solgte heiskort.

Vinterferien var veldig bra. Vi har jo tre ukers vinterferie hos oss. Uke 8 er den mest hektiske, det var en helt fantastisk uke. Vi knuste rekorden fra 2008 på 10.000 brukere i skianlegget, i uke 8 iår kom vi opp i 10.560 personer pr. dag i gjennomsnitt. I tillegg var mellom 3000 og 5000 personer på langrenn.

Innsalget for påsken ser veldig bra ut, likeså avslutningshelga, ”Trysilsmellen”, med skirenn og ulike underholdningsinnslag, sier Trysils turistsjef.

– Totalt har Trysil rundt 600.000 gjestedøgn i kommersiell overnatting i vintersesongen og i underkant av 80.000 i sommersesongen. I skianlegget har vi i underkant av 1 million skidager.

Det vi jobber spesielt med nå er strategien ”Trysil 2020”. Vi har en målsetning om å komme opp i 1 million kommersielle gjestedøgn på årsbasis, sommeren skal løftes opp til 200.000. Skal vi klare å vokse opp til dette nivået er vi avhengige av å forkorte reisetiden, ikke minst fordi vi allerede har 75% utenlandske gjester. Rett på andre siden av grensen jobbes det nå med å etablere en flyplass, Sälen – Trysil Airport. Flyplassen, som skal kunne ta chartertrafikk fra utlandet, blir liggende 45 minutters kjøretur fra Trysil. Dette vil være en av de viktigste forutsetningene for videre vekst i Trysil. Det er ventet at svenske myndigheter vil godkjenne prosjektet i løpet av sommeren, det jobbes parallelt med finansiering. Målsetningen er å kunne åpne flyplassen i løpet av 2013.

Foto: Toppekspressen i Trysil. Foto: Ola Matsson www.skistar.com/trysil

Les hele artikkelen i HRR nr. 3.

About hkp