SATSER STORT PÅ TURISTBÅTER I RYFYLKE

Rederiet Rødne investerer nå 75 millioner kroner i en stor turistbåt, som skal gi unike opplevelser på sjøen året rundt.

Aldri har rederiet fra Sjernarøyane i Finnøy satset større.- I april 2018 har vi en båt som bare skal brukes i turist- og opplevelsessegmentet, og ikke i rutetrafikk. Vi bygger en båt som vi tror vil gi en WOW-effekt, sier daglig leder Lars A. Rødne i Rødne. Rødne er et av de største hurtigbåtrederiene i Norge, med 18 båter. Rødne eier også fjordrestauranten Lysefjord-Helleren i Lysefjorden.

Reiselivet er i stadig vekst, turene til Lysefjorden er plogspissen i reiselivsnæringen i Rogaland. Rødne fraktet alene 100.000 mennesker på Lysefjorden i 2016. Nå skal turistene få reise med en båt som tar 300 passasjerer, dobbelt så mange som båtene Rødne bruker i dag.  – Naturopplevelsen i Lysefjorden blir unik. Båten får store panoramavinduer rundt hele salongen, samt en stor og god dekksplass. Vi vektlegger romslig plass ombord, lite støy fra maskinen og en miljøvennlig reise, forteller Rødne. Men båten blir mer enn en sommerbåt på Lysefjorden, i vinterhalvåret blir det også fart.  – Sammen med lokale krefter skal vi utvikle spennende produkter innen natur og kultur både høst, vinter og vår. For Ryfylke er mer enn bare Lysefjorden, understreker Lars A. Rødne.

– En fantastisk nyhet for reiselivsnæringen vår, sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger. Hun mener Rødne kort og godt tar ansvar: – Rødne rigger seg for å benytte veksten vi har og som er ventet innen reiselivet. Ja, de legger tilrette for et helårsprodukt som er svært etterlengtet i regionen. Vi i Region Stavanger jobber målrettet inn mot helårsturismen. Da trenger vi gode produkter som er tilgjengelig hele året, både for turister, kongressgjester, bedrifter og lokalbefolkning, påpeker Saupstad.

Illustrasjon: Brødrene Aa

About hkp