SCANDIC DEKKER VERDENS LENGSTE FROKOSTBORD I BODØ

NETT Scandic-Havet-Exterior-001Scandic spanderer frokost til opptil 2400 personer når de inviterer til verdens lengste frokostbord i Bodø, under sykkelrittet Arctic Race of Norway, 14. august. Med et 450 meter langt frokostbord håper de å komme i Guinness rekordbok.

– Det er utrolig morsomt å være med på et så stort prosjekt som vil prege bybildet i Bodø, hovedstaden i hjemfylket mitt. Det blir litt av et syn med over tusen mennesker rundt ett og samme frokostbord, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Det er ikke lenge siden Scandic ble den største hotellkjeden i Nord-Norge etter oppkjøpet av Rica Hotels i 2014. Som ny offisiell samarbeidspartner med Arctic Race of Norway, ønsker Scandic å bidra til folkefesten. Derfor inviterer de til gratis frokost med 1600 sitteplasser og mat for opptil 2400 mennesker, på verdens lengste frokostbord under rittets siste dag.

Scandic har sendt inn søknad til Guinness for å komme i rekordboka. Bordet på 450 meter vil gå igjennom Kongens gate, fra den gamle brannstasjonen og godt forbi domkirka. Frokosten finner sted 14. august fra klokken 10 til 12, før rytterne krysser målstreken.

– Vi oppfordrer alle til å komme og hjelpe oss med å ta verdensrekord. Et 450 meter langt frokostbord uten folk er jo ikke noe særlig. Ta med unger, familie og venner, alle er velkomne. Her er det førstemann til mølla som gjelder, sier Henry Hansen, direktør for Scandic-hotellene i Bodø.

Under frokosten vil en heldig deltaker vinne hele øverste rometasje på Scandic Havet.

Scandic har flest finalister i konkurransen om tittelen «Norges beste frokost» i Twinings Best Breakfast, deriblant Scandic Havet i Bodø. Scandic har også 12 av 19 fylkesvinnere i konkurransen. Kvaliteten på frokosten blir minst like høy som på Scandics frokostbuffé når 2400 personer skal få gratis frokost i Bodø i august.

– Vi kommer til å tilby en fullskala frokost, med mange av elementene Scandic er kjent for. Vi serverer lun leverpostei og frokostpølser fra A. Idsøe, hjemmelaget omelett, en egen Twinings te-stasjon og lokale produkter fra blant annet Kjerringøy gård. Vi sørger for at det er noe for alle, også de med allergier, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic.

Enorme mengder mat

Scandic og en rekke leverandører som Haugen-Gruppen, Tine og A. Idsøe kommer til å servere enorme mengder mat for at 2400 mennesker skal bli mette under rekordforsøket. I løpet av to timer skal det serveres blant annet:

10.000 rundstykker og croissanter, 715 kilo frukt og grønnsaker, 10.500 skiver ost og skinke, 1400 liter juice og melk, omeletter fra 1000 skiver bacon og 7500 egg, 600 liter yoghurt, 225 kilo frokostpølser og leverpostei, nyrørte norske jordbær fra 20 bærkasser.

– Da Scandic spurte om vi ville være med på dette, var vi ikke i tvil. Det er ikke hver dag vi er med på å sette verdensrekord, sier Finn Hammervold, salgsdirektør i Haugen Gruppen.

Kokker fra Scandic-hoteller i hele Norge og fra leverandørene, kommer til å lage frokosten. Flere titalls personer vil hjelpe til med alt fra kaffeskjenking til rydding og oppvask. Scandic håper også at lokale krefter som idrettslag vil bidra til begivenheten.

– Det krever endel hender for å få dette til. Men når det skjer mye i byen har vi lyst til å være med og bidra. Nå krysser vi fingrene for at været viser seg fra sin beste side. Hvis det blir regn flytter vi frokosten inn i Glasshuset, sier Henry Hansen.

Her er leverandørene som er med å gjøre verdensrekordforsøket mulig:

Haugen-Gruppen, United Bakeries, Kjerringøy Ysteri, A. Idsøe, Asko, Duni, Engrosfrukt, Grilstad, Kaffehuset Friele, Kristiania Gourmet, Mills, Østbø, Nortura, Q Meieriene, Staples, Tine, Domstein Sjømat, Rørosmeieriene.

 

About hkp