SCANDIC NIDELVEN TIL TOPPS I “TWININGS BEST BREAKFAST” – FOR 12. GANG

“Twinings Best Breakfast” kan igjen gratulere Scandic Nidelven som vinner. Etter meget sterk konkurranse de siste årene, har Scandic Nidelven bygget ut frokostlokalene, noe som har gitt et løft til hele frokosten. Det er en meget dedikert gjeng som står bak, og med utbyggingen har de senket skuldrene og hevet servicen enda et hakk, samtidig som de har svært høy standard og kvalitet på matvarene. Her er de tre hotellene som gikk helt til topps:

1.plass: Scandic Nidelven
2.plass: Thon Hotel Lofoten
3.plass: Scandic Hell

For 12. gang har Scandic Nidelven i Trondheim vunnet kåringen «Twinings Best Breakfast» – det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost. Kjetil Vassdal er direktør på Scandic Nidelven, og han vet bedre enn de fleste at dette er en seier som krever målrettet og hardt arbeid over tid. –  Jeg er først og fremst fantastisk stolt og glad på vegne av alle mine medarbeidere over at vi lykkes nok en gang. 365 dager i året står vi grytidlig opp for å gi våre gjester den best tenkelige starten på dagen, gjennom kvalitetsprodukter laget fra grunnen av med de beste råvarene, gjerne lokale. Men det viktigste er at vi lager all mat med kjærlighet og at vi yter genuin og personlig service. Mye av maten tilberedes ute i frokostsalen, slik at vi skaper en unik kontakt mellom kokker og frokostgjester. I tillegg vil jeg berømme frokostservitørene som utrettelig rydder, serverer og skjenker kaffe og te ved bordene, alltid med et smil, uansett hvor tidlig det er, sier Vassdal.

Thon Hotel Lofoten fikk en sterk 2.plass, de hadde samme plassering ifjor, men gikk helt til topps i 2016. – Vi er utrolig stolte av frokosten vår, og det er veldig artig at vi nå har etablert oss stabilt som et av Norges aller beste frokosthoteller. Ekstra gøy er det at vi har klart dette med god hjelp fra lokale samarbeidspartnere. Vi legger ned mye arbeid, sjel og kreativitet i frokosten vår. Naturen rundt oss tilbyr noen av verdens beste råvarer, og på frokostbordet i Svolvær kan man finne produkter som produseres i nærheten av hotellet. Vi ønsker også å vise frem det beste som Nord-Norge – Lofoten og Svolvær – har å tilby på matfronten med lokale spesialiteter og hjemmelagde retter. På denne måten får vi ta del i innsatsen med å gjøre lokal matproduksjon økonomisk bærekraftig, og det føles godt, sier hotelldirektør Erik Taraldsen.

Scandic Hell som har vært i toppen i mange år har pusset opp frokostsalen sin og tatt steget opp på pallen på tredje plass.

Med hele 12 av 14 mulige seire er det mange som ønsker å dytte Scandic Nidelven ned fra frokosthegemoniet. En konsekvens av det er at konkurransen hotellene imellom og kvaliteten på norske hotellfrokoster trolig aldri har vært høyere. Det er en utvikling som gleder Tom Bovim, markedssjef i Haugen-Gruppen, som representerer Twinings i Norge og arrangerer kåringen.

– Det er spennende å se hvordan mange hoteller har et fantastisk fokus på frokost, og konkurransen er tettere og tøffere enn noensinne, noe som betyr at hotellgjestene får stadig bedre tilbud, sier han.

De siste årene har Twinings Best Breakfast delt ut en hederspris til noen som har gjort en formidabel innsats for arbeidet med hotellfrokosten. I år går denne til Zoltan Berkes, som har vært ansvarlig for frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo siden åpningen i 2014.

Twinings Best Breakfast
Twinings Best Breakfast regnes som det uoffisielle NM i hotellfrokost. Kåringen arrangeres av Haugen-Gruppen, som er en importør av merkevarer i Skandinavia innen dagligvare, storkjøkken og vin. Konkurransen gjennomføres ved at Haugen-Gruppens konsulenter, som består av kokker og sommelierer, samt en uavhengig jury, vurderer mer enn 400 hoteller rundt om i landet.

Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra, er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres for 14. året på rad, og Scandic Nidelven har vunnet kåringen hele 12 ganger.

Bilde: F.v: Hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, Stephen Twining og Food & Beverage Manager på Scandic Nidelven, Lasse Waagbø

About hkp