SELVAAG ÅPNER FØRSTE CHOICE-HOTELL I LITAUEN

18.september åpner dørene til et nytt norsk hotell i hjertet av Vilnius, Litauen. Dette er det første Choice-hotellet i Litauen og den første nyåpningen for Choice i Baltikum. Comfort Hotel Vilnius er en av Selvaag Eiendoms siste storsatsninger i Baltikum og skal drives av Choice Nordic Hotels under deres «Comfort»-brand. Selvaag Eiendom utvikler eiendom i Vilnius gjennom Selvaag Eastern European Development (SEED).

– Nordic Choice Hotels har merket hotelletterspørsel i Baltikum, fra både europeisk og skandinavisk næringsliv og reiseliv. Baltikum er et hotellmarked med internasjonalt potensial og i sterk vekst. Dette er en strategisk viktig brikke som har falt på plass, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

– Comfort Hotel Vilnius er en spennende eiendomssatsning for Selvaag og vi tror det vil bli en kjempesuksess for investorene så vel som Choice. Vi har lenge vært til stede i det baltiske markedet og tror på en betydelig vekst i hotellnæringen i Litauen, sier Per Bomann-Larsen, styreformann i SEED og adm. dir. i Selvaag Eiendom.

Den litauiske entreprenøren Molesta er totalentreprenør og byggetiden har vært rundt 18 måneder. Hotellet er finansiert gjennom egenkapital, banklån og en investeringsstøtte på ca 2. millioner Euro fra EU.

– Med gode lokale samarbeidspartnere har vi klart å holde investeringsnivået per rom relativt lavt og med Choice som partner og manager er vi sikre på at dette blir en suksess for alle parter, sier Bomann-Larsen.

Selvaag utvikler og bygger også et større leilighetskompleks på 320 leiligheter på nabotomten. Første fase som omfatter 110 leiligheter ferdigstilles ved årsskiftet. Dette er en del av Selvaag Eiendoms satsning på byutvikling og eiendom i Baltikum.

Hotellet ligger i sentrum av Vilnius og har 200 rom, treningsstudio, restaurant, konferanseavdeling og underjordisk parkeringsplass. Inspirasjonen kommer fra Comfort Hotel Union Brygge i Drammen, kjent for sin uformelle, trendy og personlig atmosfære.

 

 

About hkp