SHOPPINGTURISME – STADIG VIKTIGERE

Europa er blitt en viktig shoppingdestinasjon for de ”nyrike” BRIC-landene, viser The World Travel Market Global Trends Report 2012, som ble presentert da WTM åpnet i London mandag.

Rapporten tar for seg ni kommende, globale nøkkelmarkeder for reiseliv og turisme og ser på hvordan politiske, sosiale og økonomiske faktorer påvirker reisebransjen.

Europa: Innbyggerne i Brasil, Russland,India og Kina, også kalt BRIC-landene, har fått smaken på shoppingturisme til viktige europeiske destinasjoner. Dynamisk økonomisk vekst har ført til en raskt økning i disponibel inntekt i disse landene. Sammen med større fokus på bedre livskvalitet, har det ført til at forbrukerne i BRIC-landene er villige til å bruke mer penger på reiser.

Midtøsten: Gjester som bruker mye penger velger shoppingsenter-hoteller i Midtøsten. Rike kunder fra Bahrain og Saudi Arabia har mye å rutte med og elsker å shoppe, derfor er det stor vekst i mega-shoppingsentra i Midtøsten. Shoppingsentra med innebyggede hoteller, er nøkkelelementer i veksten i turismen, som hadde et vanskelig år i 2011.

Digital renselse: I en tid da teknologien er en selvfølgelig del av hverdagslivet og stadig flere har et avhengighetsforhold til forskjellige elektroniske hjelpemidler, er det noen hoteller som går imot strømmen. De hjelper gjestene til å sjekke inn og skru av. Noen hoteller tilbyr ”teknologifrie” pakker, som et fristed for travle reisende.

 

About hkp