SKAL BYGGE VESTLANDETS STØRSTE HOTELL

Quality Hotel Edvard Grieg ved Bergen Lufthavn, skal påbygges 220 nye rom og en kongresshall som kan huse 1500 personer.

– Totalt får vi 373 rom og blir størst utenfor Oslo og Trondheim, sier Petter Stordalen til Bergens Tidende. Nordic Choice Hotels skal fortsatt drive hotellet.

– For oss er Bergen et satsingsområde. Vi er allerede etablert med fem hoteller her, og det nye Quality-hotellet vil bli topp moderne med en perfekt beliggenhet, sier Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Bergensinvestoren Espen Galtung Døsvig og hans selskap EGD Property, eier Quality Hotel Edvard Grieg og skal nå investere en halv milliard kroner i det nye hotellet, som skal stå ferdig i januar 2015.

– Det er en formidabel investering vi nå står foran, men jeg er ganske trygg på at vi ikke tar for stor risiko. Vi har samarbeidet med Choice-kjeden i femten år og har stor tro på Petter Stordalens hotellfilosofi, sier Galtung Døsvig til BT.

Ifølge reiselivssjef Ole Warberg vil Bergen de nærmeste to–tre årene få ca. 1150 nye hotellrom, en økning på oppunder 30 prosent fra dagens nivå.

– Vi opplever et sug i markedet. Jeg tror det nye hotellet på Sandsli vil passe godt inn i totalpakken som Bergen kan tilby av fremtidige fasiliteter, ikke minst med tanke på den enorme kongresshallen som skal bygges, sier Warberg.

 

About hkp