SØLV TIL CHRISTOPHER W. DAVIDSEN I BOCUSE D’OR

Norges kandidat, Christopher W. Davidsen, tok sølv i Bocuse d’Or i Lyon. Gull gikk til USA og Island tok bronse. Dette er Norges tiende medalje i Bocuse d’Or, som iår har 30 års jubileum. Ialt konkurrerte 24 land i finalen i Bocuse d’Or.

Det norske teamet besto av kandidat Christophers W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun (Feinschmecker).

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or 2017:

Gull: USA (Mathew Peters, restaurant Per Se, New York)

Sølv: Norge (Christopher W. Davidsen

Bronse: Island  (Viktor Andrésson, Grillio du Radisson Blu Saga, Reykjavik)

Beste commis: Frankrike

Beste tallerkenrett: Frankrike

Beste fatrett: Ungarn

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, hvor over 65 land deltar. Deltagelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig god prestasjon.

Norges 12 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, to sølv og to bronse i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

Foto: Fredrik Ringe

About hkp