STATHOLDERGAARDEN – ÅRETS LÆREBEDRIFT

Bent Stiansen og Statholdergaarden er tildelt en pris for årelang satsing på å legge forholdene til rette for lærlinger. Prisen deles ut av Norges Kokkemesteres Landsforening, NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorer i hotell, restaurant og reiseliv (FOHR).

I juryens begrunnelse heter det bl.a.:

” Bent Stiansen, én av Norges og verdens fremste kokker, har skapt Statholdergaarden gjennom talent, ambisjoner og hardt arbeid. Restauranten ble åpnet etter at Stiansen som første nordmann vant Bocuse d´Or i 1993. Restauranten i Oslo sentrum har i 15 år vært blant landets beste og mest anerkjente.

Stiansen og staben hans er i bransjesammenheng også respektert for det spesielle ansvaret de tar for å lære opp, og å kvalifisere nye talenter til næringen. Deres innsats som lærebedrift kan leses ut av kandidater i konkurranser og fra CV-en til adskillige, dyktige kokker. Lag fra restauranten har tatt for seg i lærlingekonkurranser, som Norgescupen for lærlinger og Nordisk Mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Over 10 lærlinger er til enhver tid i tjeneste på Restaurant Statholdergaarden, noe som er beundringsverdig, også i forhold til bedriftens størrelse. Rundt 170 har fått fagbrev etter endt læretid i bedriften.

Ulikt en del andre restauranter, blir ikke lærlingene her utnyttet som rimelig arbeidskraft, men sett på som spirer som skal få gro naturlig. Stiansen og restaurantlaget hans deler villig sin kunnskap om faget, men også om gunstige arbeidsforhold og sunn økonomi. I læretiden opptas også lærlingene i den tette “Stiansen-familien”; dermed får de også inn lagånd og ansvarlighet som bonus. 

Stiansen er en ener, men som de fleste norske kokkeprofiler, også en lagspiller og støtte for etterveksten.I en årrekke var han også fast spiller på Det norske kokkelandslaget”.

 Se også artikkel om Bent Stiansen i HRR nr.2, som er ute hos abonnentene neste uke.

 

 

About hkp