STATHOLDERGAARDEN FÅR KOMPETANSEPRISEN

Bent Stiansen mener opplæring av lærlinger er et samfunnsansvar.

– Det finnes ingen hemmeligheter bak suksessen. Lærlingenes utvikling handler om menneskebygging, interesse og hardt arbeid. Etikk, folkeskikk og motivasjon er avgjørende i Statholdergaardens arbeid, hvor læringene får en bøtte med ansvar fra første dag, sier Bent Stiansen.

Kompetanseprisen er en anerkjennelse for godt utført arbeid innen rekruttering, utdanning og kompetanseutvikling i reiseliv og matindustrien.  Statholdergaarden representerer yrkesstolthet og kvalitet i restaurant og matbransjen og kan vise til årelang opplæring av lærlinger i et positivt og utviklende arbeidsmiljø.

Idag har Statholdergaarden omlag 40 ansatte og 15 lærlinger. En av restaurantens tidligere lærlinger sier: lærlingene er en stor del av denne bedriften og de får all den støtte de kan tenke seg. Dette er drømmestedet for enhver kokkelærling med ambisjoner”.

– Å drive restaurant handler ikke alltid om høyest profitt, men å la ungdommen utforske egne ferdigheter og råvarer i den virkelige verden av kunder, sier Bent Stiansen.

FOTO:
Bent Stiansen (nr.2 fra venstre) mottok Kompetanseprisen på Landskonferansen, et samarbeid mellom NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Mat og Landbruk og Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening. Her med Hilde Veum (NHO Reiseliv), Nikolai Astrup Westli (NHO Mat og Landbruk) og Eddy Kjær (NHO Reiseliv).

 

 

 

About hkp