STATHOLDERGAARDEN GJORDE RENT BORD I NORGESCUP 2017

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter og servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel, alle fra Statholdergaarden, vant Norgescup for kokk og servitørlærlinger 2017.

De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen.

På sølvplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim. Vinnerne av Norgescup går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki 21. og 22. april. De fire vinnerne får også 6000 kroner hver fra Hans R. Larsens legat, som NHO Reiseliv forvalter.

– Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypen, og det er stas å bli hyllet av sine helter, som sølvvinner i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup.

Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk annenplassen, tredjeplassen i servitørklassen gikk til Statholdergaardens annet lag, med Maria Moldver og Jon Mølmen.

Det er Kokkenes Mesterlaug Rogaland som arrangerer norgesmesterskapet for Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). NHO Reiseliv er med som samarbeidspartner.

About hkp