STAVANGERS STORSTUE FEIRER 60 ÅR

Radisson Blu Atlantic Hotel  i Stavanger kan iår feire 60 års jubileum. I forrige uke deltok rundt to hundre gjester på en flott jubileumsmiddag, der det også ble gitt et tilbakeblikk på hotellets historie og posisjon i Stavanger.

Blant hedersgjestene var varaordfører Bjørg Tysdal Moe. – Atlantic har vært en katalysator i å gjøre Stavanger til en internasjonal by, og er byens ansikt utad, sa Tysdal Moe i sin tale.

Forsamlingen ble tatt med på et historisk tilbakeblikk med bilder og filmer fra det gamle Stavanger, akkompagnert av musikalske perler fra området. Blant høydepunktene var stemningsfulle innslag av artister som Svein Andre Olsen, Ole Alexander Mæland, Hans Petter Hansen,  Elin Furubotn, Arne Nøst og Tony and The Blues Swingers.

Viktig for kokkemiljøet i Rogaland 
– Hotellets tidligere kjøkkensjef gjennom 43 år, Klaus Posch, tok gjestene med på en kulinarisk reise. Posch begynte å jobbe på Atlantic i 1963 og var ansatt i over 43 år. I de fleste av disse årene var han kjøkkensjef. – Atlantic hotell har vært en viktig opplæringsinstitusjon. Klaus har vært en sentral person for utviklingen av gode kokker og for Rogaland som matfylke. Hotellet har en sterk kulinarisk arv å bygge videre på, sier hotelldirektør ved Radisson Blu Atlantic, Lars Ole Solstad.

Radisson Blu Atlantic er Stavangers største hotell, med kort kjøreavstand fra Sola. Hotellet ligger rett ved byens hjerte Breiavannet, og i kort avstand til severdigheter som domkirken, Stavanger museum, Norsk oljemuseum og Arkeologisk museum.

– 60 år i posisjon som et av Stavangers fremste hoteller, har gjort oss til et foretrukket valg blant for forretningsreisende, kjendiser og diplomater. Jubileumsfeiringen har gitt oss et historisk tilbakeblikk på Atlantics betydning i byen. Fremover skal vi fokusere på å befeste vår posisjon som et hotell i toppklasse, sier Solstad.

Høydepunkter i Atlantics historie:
1952: Offisiell åpning – 120 værelser
1959: Åpning Atlantic Hall
1968: Fire nye etasjer bygges på
1980: Ny hotellfløy ferdigstilt
1996: Radisson SAS Hotels overtar driften
1998: 150 rom i den originale delen av hotellet pusses opp i maritim stil
2000: 180 rom pusses opp i skandinavisk stil og får ny ventilasjon
2009: 10 nye gjesterom åpnes, totalt er det 364 rom
2012: Feiring av 60-årsjubileum

Foto: Vertskapet på jubileumsmiddagen. Tarje Hellebust, områdedirektør  Carlson Rezidor, salgsdirektør Bente Høiland og Lars Ole Solstad, direktør for Radisson Blu Atlantic.

About hkp