STERK NORDISK DOMINANS I BOCUSE d’OR

Danmark, med Kenneth Toft-Hansen i spissen, vant Bocuse d’Or 2019 i Lyon. Det ble sølv til Sverige og bronse til Norge. 24 land konkurrerte, i det som kalles verdensmesterskapet i kokkekunst, og da er det egentlig ganske oppsiktsvekkende at tre skandinaviske land kom på topp, selv om det er skjedd en gang tidligere (2011).

Norges Christian André Pettersen, til daglig kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, hadde tatt sikte på gjevere metall enn bronse, men han gjorde en flott innsats og i dette selskapet er en tredjeplass meget respektabelt. Dette er Norges ellevte medalje i Bocuse d’Or, og Norge er dermed landet med flest medaljer i denne konkurransen. Det var Danmarks annen gullmedalje i Bocuse d’Or, de vant også i 2011 med Rasmus Kofoed.

Det norske teamet besto av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. President for det norske teamet er Bent Stiansen (Bocuse d’Or gullvinner i 1993).

 Bocuse d’Or 2019

Gull: Danmark (Kenneth Toft-Hansen, Christian Wellendorf Kleinert og coach Rasmus Kofoed)

Sølv: Sverige (Sebastian Gibrand, commis Gustav Leonhardt og coach Tommy Myllymäki)

Bronse: Norge (Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes)

Beste tallerkenrett: Frankrike

Beste fatrett: Finland

Beste commis: Danmark

Bilde: Teamene fra Danmark, Sverige og Norge på seierspallen i Bocuse d’Or 2019.

Foto: Bocuse d’Or

 

 

About hkp