STJERNEKOKK TIL HOTEL BRISTOL

Filip August Bendi er nyansatt som kreativ leder på kjøkkenet til Hotel Bristol i Oslo.

Bendi har vært kjøkkensjef ved NB Sørensens Annen Etage i Stavanger og har jobbet på Noma i København, Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm og Daniel i New York. Han har også vært commisen til Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or og har tidligere vært kokk på Det Norske Kokkelandslaget. Nå deltar Bendi i individuelle konkurranser og er finaledeltager i NM i kokkekunst 2018.

– Jeg er opptatt av rene smaker og å finne de beste råvarene. Jeg ønsker å la råvarene komme til sin fulle rett og liker å lage menyer som får frem de beste smakene, forteller Bendi, som starter på Bristol 1.august.

Bristols hotelldirektør er glad for å få Bendi til Oslo:

– Vi er kjempefornøyd med å få Filip til oss. Han skal utvikle menyer og trene personalet vårt til å skape enda bedre matopplevelser for våre gjester. Samtidig skal han også fortsette som konkurransekokk. Hotel Bristol er et ærverdig hotell og vi har stolte mattradisjoner. Vi kommer fortsatt til å ha høye smørbrød, kakebuffet og Afternoon Tea, men vi ønsker også å satse på moderne mat med inspirasjon fra hele verden, sier Lars Petter Mathisen.

Foto: Tom Haga

About hkp