STJERNERESTAURANT SØKER KOKK – NEW YORK SØKER BARTENDER

Arcus arrangerer iår kokkekonkurransen Linie Awards for syvende gang. Nytt av året er en egen Bartender-konkurranse som arrangeres parallelt med Linie Award.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeide med Kulinarisk Akademi, og er en årlig kokkekonkurranse for unge, fremadstormende kokker fra hele Norden. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat- og drikkekultur. Oppgaven iår er å lage den beste retten basert på nordisk sjømat, hvor Linie Aquavit er et naturlig følge til retten. Hallvard Lerøy AS skal stå for råvarene.

Finalekokkene skal konkurrerere om et opphold på stjernerestauranten Mathias Dahlgren i Stockholm. Restauranten har to Michelinstjerner og ble nylig vinner av restaurantkåringen Nordic Prize. Nordiske bartendere skal kjempe om en arbeidsuke på den berømte New York-baren Death & Company.

– Vi er utrolig glade for å ha fått til et samarbeid med en av de kuleste og beste barene i New York. Ekstra glade er vi også for at sjefbartenderen fra Death & Company, Thomas Waugh, kommer til Norge for å sitte i juryen, sier Hege Ramseng, informasjonssjef i Arcus.

Iår, som ifjor, er finalen lagt til Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo. Arrangørene merker at interessen for deltagelse er stigende for hvert år.

– Iår utvider vi, og har fått mange positive tilbakemeldinger på vår nye bartenderkonkurranse, sier Hege Ramseng.

Søknadsfrist for begge konkurransene er 29.april.

Les mer om konkurransen og kriteriene på: www.linieaward.com

www.facebook.com/linieaward

About hkp