STOR OPTIMISME FOR SOMMERTURISMEN

Denne sommeren skal rekordmange norske og utenlandske turister feriere i Norge, ifølge utenlandske turoperatører og norske reiselivsrepresentanter. Hele 61 prosent tror at årets sommersesong blir bedre enn 2016. Med andre ord ser vi frem imot en fjerde knallsummer på rad.

133 representanter fra utenlandske turoperatører og norsk reiseliv deltok i Innovasjon Norges Turistbarometer, som ser på forventet trafikk til og i Norge i løpet av sommermånedene. Hele 61 prosent mener at sommeren blir mye bedre eller bedre enn rekordåret 2016, mens 28 prosent tror den blir nokså lik fjorårets. Kun 11 prosent tror på nedgang. – Sommeren er spesielt viktig for reiselivsnæringen. Da er det høysesong både når det gjelder omsetning og antall overnattinger. Jeg håper de positive tallene slår ut i lønnsomme bedrifter og solide arbeidsplasser, sier næringsminister Monica Mæland.

Undersøkelsen blir underbygget av 15 prosent økning i bestilte flybilletter til Norge mellom mai og august, sammenlignet med fjoråret, ifølge tall fra ForwardKeys. – Optimismen råder i de fleste markedene, og det er særlig gledelig at viktige volummarkeder som Tyskland og Nederland tror på god vekst, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Holm.

Mange peker på at Skandinavia er trendy, og at Norge nyter godt av en generell popularitet i store deler av verden. Videre nevnes svak kronekurs og den generelle oppfattelsen av Norge som en trygg destinasjon som grunner til veksten. – Vi har sett økende interesse for Norge de siste årene, som korrelerer godt med at Norge er godt synlig internasjonalt. Det viser også at markedsarbeidet som næringen sammen med Innovasjon Norge har gjort fungerer, sier Holm.

Tall fra fjoråret viste at hele landet nyter godt av veksten, men det er særlig fjordene som trekker de internasjonale gjestene.

Bilde:

Trollstigen, utsikt mot Isterdalen.

Foto: Øyvind Heen – Visitnorway.com

 

About hkp