SVENSK KOKK OG NORSK BARTENDER TIL TOPPS I LINIE AWARD

Patrick Hassel fra Göteborg gikk av med seieren i kokkekonkurransen og norske Halvor Digernes gikk til topps blant bartenderne i Linie Award, som ble arrangert for syvende gang. Dette er idag den mest prestisjefylte, nordiske konkurransen for unge kokker i toppskiktet.

Et fullsatt Tjuvholmen Sjømagasin var tirsdag kveld vitne til at Patrick Hassel fra Thornströms Køk i Göteborg, gikk av med seieren og mottok et to ukers arbeidsopphold på restauranten Mathias Dahlgren i Stockholm, som har to Michelinstjerner. I tillegg fikk han 15.000 kroner.

Iår satset Linie Award, for første gang, på en ny gren i konkurransen. Bartendere fra Norden konkurrerte om et opphold på den kjente New York- baren, Death & Company.

Norske Halvor Digernes, som til daglig er å finne på Fuglen i Oslo, vant 15.000 kroner og skal ha en arbeidsuke i New York i september. Sjefbartender fra Death & Company, Thomas Waugh, satt i juryen. – Jeg ble veldig imponert over kvaliteten til de nordiske finalistene. Halvor dro det lengste strået med drinken Dandy Lion, sier Waugh.  

Linie Award arrangeres av Arcus AS, i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Her møtes talentfulle kokker og bartendere fra hele Norden. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for nordisk mat- og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartender med ambisjoner, en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring.

I kokkefinalen deltok:

Sverige (vinner): Patrick Hassel, Thornströms Køk, Göteborg

Norge: Rune Ørsjødal, Rica Nidelven, Trondheim

FinlandHeikki Kivimäki, Savoy 

Danmark: Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel 

I bartenderfinalen deltok:

Norge (vinner): Halvor Digernes, Fuglen, Oslo. Drink: Dandy Lion

Sverige: Jimmie Hulth, Story Hotel, Stockholm. Drink: Viajero

Finland: JanPekka Hiltunen,  Kokomo Tikibar & Room, Helsinki. Drink: Karelian Mist

Danmark: Nicholas Brennan, 1105, København. Drink: Nordic Spritzer

<billedtekst>

En meget glad Patrick Hassel fra Thornströms Køk i Göteborg, gikk av med seieren blant kokkene.

  Les hele artikkelen i HRR nr.4

 

 

About hkp