SVERIGE HALVERER SERVERINGSMOMSEN

Merverdiavgiften på restaurantmat senkes nå i Sverige. Det har Riksdagen bestemt. Nå tør restaurantbransjen satse og ansette flere folk.

Fra årsskiftet senkes momsen på restaurantmat til 12 prosent. På sikt vil dette føre til 10.000 nye arbeidsplasser, ifølge beregninger fra bransjen.

– Reduksjonen av momsen blir en vitamininjeksjon for bransjen og kommer til å bety utrolig mye for sysselsetningen, sier Eva Östling Ollén, adm.dir. i Sveriges Hotell- och  Restaurangföretagare (SHR).
Samtidig betoner hun at det er et sterkt politisk trykk, fra både regeringen og opposisjonen, for at momsreduksjonen skal komme til uttrykk i prisene og/eller sysselsetningen. SHR kommer derfor til å arbeide intensivt med å informere sine medlemmer om momsreduksjonens begrunnelse og viktigheten av at bransjen følger opp. SHR har allerede fått signaler fra bransjen om at både prisreduksjoner og nyansettelser er på gang.

– Flere av de store kjedene, men også mange mindre restauranter, har allerede gitt beskjed om at de kommer til å redusere prisene og/eller nyansette. Vi er overbevist om at reformen kommer til å bli et stort fremskritt, sier Eva Östling Ollén.

 

About hkp