SVINDELFORSØK MOT SMAK-UTSTILLERE

Mange utstillere på Smak-messen har fått brev fra Expo-Guide, med postadresse i Mexico, der de oppfordres til å kontrollere noen uskyldige kontaktopplysninger på et ark og så signere. Dermed skal de være sikret gratis oppførelse i en eller annen online-guide som Expo-Guide hevder at de står for. Men nederst på arket, med liten skrift, står at dette er å anse som en bestilling og at den som signerer forplikter seg til å betale 1181 euro hvert år i tre år. Det skulle bli totalt over 27.000 kroner!

Et rent svindelforsøk med andre ord. Alt tyder på at Expo-Guide sender ut brev til utstillere på hundrevis av messer og regner vel med at en og annen skal undertegne i vanvare, noe som vil gjøre en slik masseutsendelse lønnsom. Det er blitt færre slike såkalte kataloghaier, men noen holder det fortsatt gående, det må bety at det er penger i det. Et søk på Expo-Guides hjemmeside tyder på at dette er useriøse greier. De har for eksempel ikke fått med seg at Norges Varemesse er flyttet fra Sjølystsenteret til Lillestrøm. Et søk på Google avslører at mange bedrifter over store deler av verden har problemer med Expo-Guide, som til og med har fått sin egen ”Stop Expo-Guide Group” på Facebook!

– Kataloghaier er en stor plage for oss. De kontakter alle utstillerne på de fleste messene vi har. Vi har lagt ut advarsel på vår hjemmeside, sier prosjektleder Trond Andersen i Norges Varemesse.

About hkp