THE THIEF ER ÅPNET

The Thief exteriør P1010295The Thief på Tjuvholmen har nå åpnet dørene for de første gjestene. Dermed har fjordbyen Oslo omsider fått et hotell i vannkanten og Norge et kunst- og designhotell av internasjonal standard. Fra man kommer inn, er det klart at dette er et hotell i eliteklassen. De beste materialer og innredningsdetaljer er benyttet over det hele. Værelsene er meget komfortable og velutstyrte, og ikke minst gjør betjeningens serviceinnstilling positivt inntrykk.

– Med The Thief ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst-/ livsstilhotell er det allerede blitt en destinasjon i seg selv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

–  La teppet gå opp! Vårt hotell er som et teater. Her, i vannkanten, med kunst fra hele verden som kulisse, skal nye gjester ha sine unike opplevelser hver dag. Vi gleder oss til å fylle hele dette fantastiske huset med liv. For The Thief skal aldri stå stille, men overraske hver eneste som sjekker inn, sier Marcus Majewski, Thief Executive Officer.

The Thief ligger ytterst på Tjuvholmen med Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley museet som nærmeste naboer. Med sine 119 rom og suiter med fjordutsikt, og en helt spesiell The Oslo Suite av Sir Peter Blake, er The Thief et eksklusivt hotell for gjester som ønsker noe mer enn bare en seng å sove i. Det har gått 113 år siden et hotell av dette kaliberet åpnet i Oslo. Høsten 2012 ble hotellet, som Norges eneste, medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels.  The Thief inngår i Nordic Hotels, samme portefølje som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Kreativt og kunstferdig samarbeid

Allerede fra prosjekteringsfasen, har hotellet engasjert anerkjente kulturpersonligheter for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. Tilsammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke for å skape et hotell Oslo aldri har sett før.

Fru K

Restauranten Fru K ligger på Fru Krogs brygge, i tilknytning til hotellet. Den har 100 sitteplasser, chambre séparée for opptil 16 personer og egen, utendørs helårsterrasse. Restauranten er oppkalt etter Fru Krog, som eide Tjuvholmen på slutten av 1700-tallet til begynnelsen av 1800-tallet. Kjøkkensjef Kari Innerå har OL-gull med kokkelandslaget og bakgrunn fra en rekke prestisjetunge restauranter i inn- og utland. På Fru K serverer hun mat med røtter i norsk mattradisjon, tilberedt på nye, kreative måter. Alle retter baserer seg på kortreiste, bærekraftige råvarer i en real og ujålete atmosfære.

 

 

 

About hkp