THON HOTEL BACKLUND I LEVANGER EVAKUERT ETTER BRANN

Restauranten er totalskadd, mens resten av hotellet har fått røykskader. Restaurantsjef Knut Strugstad sier det blir lenge til de kan åpne igjen. Brannen skal ha startet i restauranten og restaurantsjef Strugstad opplevde brannen som svært dramatisk. – Dette er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv, sier en rystet Knut Strugstad til NRK.

Brannvesenet ble varslet om brannen klokken 01.37 og knapt en time senere hadde  brannvesenet kontroll over situasjonen. Vitner forteller til NRK om åpne flammer ut mot bakgården og kraftig røykutvikling fra restaurantdelen av hotellet.

– Brannen ser ut til å ha startet bak disken, om det er isbitmaskinen eller isdisken som er årsaken, det vet jeg ikke, sier Strugstad.

Restaurantsjef Knut Strugstad kom tidlig til brannstedet og ble stående og se på at flammene raserte restauranten, som etter planen skulle huse 2000 julebordgjester de kommende dagene.

– Dette er katastrofe. Ordrebøkene er fulle frem til neste torsdag. Dette kunne ikke ha skjedd på et verre tidspunkt. Det tok lang tid før brannvesenet kom, så restauranten er totalskadd. Det kommer til å være stengt lenge, sier en fortvilet Strugstad.

Heldigvis hadde alle gjestene tatt brannalarmen alvorlig og gått ut. Ingen ble fysisk skadd. Alle de 29 gjestene ble kjørt til Stiklestad Hotell i Verdal og var innlosjert på nye rom to timer etter brannen.

 

About hkp