THON HOTEL EUROPA TOTALRENOVERES

Thon Hotel Europa i St. Olavs gate i Oslo stengte dørene før jul, hotellet skal totalrenoveres i over ett år.

–  I 2018 åpner Thon Hotel Europa med 155 nyoppussede rom. Vi får et nyoppusset treningsrom i annen etasje med utsikt mot Slottsparken, ny lobby og ny frokostsal, nytt kjøkken og et nytt restaurantkonsept. Korridorer og fellesområder pusses også opp, sier hotelldirektør Christian Arnet. Bak oppussingen står interiørarkitekt Trond Ramsøskar og designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga.

– Thon Hotel Europa ligger tett opp til Slottsparken. Med en så flott beliggenhet har vi valgt å gi hotellet et eksklusivt preg – i samme klasse som blant annet Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. Men Thon Hotel Europa får et mer moderne og ungdommelig uttrykk, både i farver og materialer. Hotellet kommer til å fremstå som helt forandret i stil og farver, med godt gjennomtenkte løsninger og et friskt og annerledes design. Resepsjonen blir lys og åpen med store vinduer ut mot gaten. Lobbyen vil få sittegrupper, sier Ramsøskar og Berdal Haga. Det nyoppussede hotellet kommer også til å få et åpent kjøkken mot spisesalen.

– Café Europa, som ligger i første etasje, skal også pusses opp, i tillegg vil den få et stort designmessig løft. Kafeen blir intim og ”brun”, men likevel farverik og lekker. Den er adskilt fra kjøkkendelen med store vindusflater, slik at man også herfra kan beskue kokkene i arbeid.  Thon Hotel Europa-bygningen ble oppført på begynnelsen av 1930-tallet og er tegnet av arkitekten Reidar Arnesen. Bygget har vært brukt på ulike måter opp gjennom årene, blant annet til hybelhus, utleieleiligheter og hotell. Hotellet ble kjøpt av Olav Thon i 1991. I 1995 åpnet restauranten Café Europa i første etasje på Thon Hotel Europa.

– Hotellet er modent for oppussing. Vi gleder oss til å vise frem et helt nytt hotell med ny restaurant og andre spennende fasiliteter. Vi er opptatt av å ivareta og videreutvikle gjesteopplevelsen og det høye servicenivået som hotellet alltid har vært kjent for, sier hotelldirektør Christian Arnet.

 Bilde: Interiørarkitekt Trond Ramsøskar (t.v.) og hotelldirektør Christian Arnet gleder seg til å vise frem nyoppussede Thon Hotel Europa i 2018.

About hkp