THON HOTEL LOFOTEN TIL TOPPS I TWININGS BEST BREAKFAST

7-twinings-lofoten-i7a6153

Oppdatert: Thon Hotel Lofoten er gått til topps i Twinings Best Breakfast 2016 og kan dermed skryte av å ha Norges beste hotellfrokost.

Scandic Nidelven har en imponerende seiersrekke bak seg og har vunnet den prestisjefylte konkurransen 10 år på rad. Nivået de har satt på frokosten har vært inspirerende for mange, og har vært med på å løfte hotellfrokosten til stadig nye høyder, konkurransen har blitt stadig hardere.

– Det er en glede for Twinings Best Breakfast å se utviklingen som har skjedd på hotellfrokostene i Norge de siste årene, til høyt internasjonalt nivå. Scandic (Rica) har i mange år ledet an i denne utviklingen, og har inspirert og oppildnet konkurrentene til stadig forbedring. I år ga dette uttelling, og vi gratulerer de fortjente vinnerne av årets Twinings Best Breakfast, sier markedsdirektør Tom Bovim i Haugen-Gruppen, som sammen med teprodusenten Twinings, står bak denne landsomfattende konkurransen.

1.plass: Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo 3.plass: Scandic Nidelven, Trondheim 3.plass: The Thief – Choice, Oslo

I takt med at nivået er blitt høyere, er det blitt enda jevnere i toppen, og i år ble det delt ut to tredjeplasser.

Det er gledelig å se at tre store hotellkjeder er representert på pallen, og at vinnerne sprer seg over hele Norgeskartet, et tegn på at arbeidet med å forbedre frokosten er noe som kommer gjestene til gode over hele landet, sier Bovim.

Thon Hotels nummer 1 og 2

Thon Hotels kan skilte med de to hotellene som serverer landets beste frokost. I konkurranse med over 400 hoteller stakk Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Rosenkrantz Oslo av med første og annenplass i “Twinings Best Breakfast 2016”.

– Vi i Thon Hotels vet at frokost er viktig for våre gjester, og har derfor satt ekstra fokus på selve frokosten og omgivelsene den skal nytes i. Det er ekstra hyggelig å få denne utmerkelsen nå når Thon Hotels er midt inne i en storsatsning med matopplevelser, teknologi og design i sentrum, sier konserndirektør hotell og restaurant, Morten Thorvaldsen. Han er stolt av å kapre de to gjeveste plassene i konkurransen, men presiserer at «frokostkampen» hotellene i mellom også har en annen vinner, og det er gjesten som nå blir servert frokost i verdensklasse.

Både i Svolvær og i Oslo legges det stor vekt på gode råvarer, hjemmelagede og lokale produkter. – Hver dag går medarbeiderne på Thon Hotel Lofoten på jobb med det mål å gi våre gjester den aller beste starten på dagen. At de nå får beviset på at vår frokost er den beste i hele landet, er virkelig fortjent, sier en stolt hotelldirektør på Thon Hotel Lofoten, Erik Taraldsen.

Direktør ved Thon Hotel Rosenkrantz, Lars Petter Mathisen, sier seg enig i at medarbeiderne har en stor del av æren. – Jeg synes at det er inspirerende å jobbe med så dedikerte ansatte som alltid kommer med nye ideer på hvordan frokosten skal utvikles, forteller Mathisen.

Ærespris  

Scandic Hell har i mange år hevdet seg, er et fast innslag i finalen, og har også kommet på pallen. I år var de nærmest, uten å nå helt opp. I år er det delt ut en ærespris til frokostkokk Roger Johansen fra Scandic Hell. Han har vært en forkjemperne for frokosten på Scandic Hell, og har i en årrekke jobbet utrettelig for kvaliteten på frokosten. Han har jobbet for at hver enkelt gjest skal være fornøyd, og han har både vært kreativ og serviceinnstilt i sitt arbeid med gjestene.

– Vi ønsker selvfølgelig å gratulere Thon Hotel Lofoten med seieren. De leverer et flott produkt. I fjor vant vi for ellevte året på rad, og vi har vel tenkt at det ikke kunne vare evig. Når det er sagt lover jeg å gjøre alt i vår makt for å stå på toppen igjen allerede neste år, sier hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal.

Vassdal er fast bestemt på å reise kjerringa, og stiller seg selv til disposisjon for å få det til.

– For å skape en ekstra motivasjon har jeg veddet med mine ansatte om at dersom vi vinner neste år, så skal jeg gå fra Scandic Nidelven til Scandic Hell, og tilbake. Det er seks lange mil, ler Vassdal.

I tillegg til 3. plassen hadde også Scandic flest fylkesvinnere. I hele 12 av 19 fylker var det Scandic-hoteller som serverte den beste frokosten.

Juryen vurderer over 400 hoteller

Den årlige kåringen Twinings Best Breakfast regnes som et uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 hoteller over hele landet er vurdert av Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer, i tillegg til en uavhengig jury. Kriteriene for å vinne er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Juryen for Twinings Best Breakfast består av:

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d’Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og president i Bocuse d’Or Norge. Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist. Det 3. jurymedlemmet:En godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

 

About hkp