TIDLIGERE SKJENKESTOPP VIL RAMME KULTURAKTIVITETENE

Regjeringen har planer om å stoppe alt alkoholsalg i Norge etter klokken 02.00.

Dan Marius Nordhagen (bildet) er daglig leder for Revolver/Møllergata Kulturhus AS i Oslo. De kaller seg Møllergatas lille rockeperle. I første etasje serveres øl, cocktails og mat. I kjelleren
arrangeres konserter og klubb, samt diverse kulturarrangementer. Revolver er et populært sted, ikke minst i helgene. – Vi holder rundt 160 konserter i året på kulturscenen, hvis skjenketiden blir redusert med en time, vil det være veldig negativt for oss og våre gjester, sier Nordhagen.

– Vi har rundt 22% av omsetningen i den siste timen og det salget er naturligvis avgjørende for
lønnsomheten totalt sett. Folk vil kanskje dra på byen tidligere hvis serveringsstedene må stenge en time tidligere, men ikke tidlig nok til at det kompenserer for den timen vi mister. De vil kanskje dra hjem tidligere, men til forskjellige nachspiel eller steder uten skjenkebevilling. Det er mulig det blir mindre vold akkurat i sentrum, men ikke totalt sett. Redusert skjenketid vil være et slag mot bransjen og vil ramme kulturaktivitetene vi driver med. Vi hadde nylig et møte med et stort antall kulturaktører i Oslo, som alle var svært bekymret for dette forslaget. Staten tjener jo stort på omsetningen i utelivet, da hadde det nok vært mer fornuftig samfunnsmessig sett å bruke mer penger på mer synlig politi, fremfor å kvele utelivsbransjen, sier Dan Marius Nordhagen.

Les hele artikkelen i desemberutgaven av HRR.

 

About hkp