TUSENFRYD – BRA SOMMER TROSS MYE REGN

– Tusenfryd er absolutt en væravhengig destinasjon, men selv om det har vært dårlig parkvær i sommer, ser vi ut til å ende på et bra resultat i forhold til fjoråret, sier Bjørn Håvard Solli adm. dir. i TusenFryd AS.

– Besøkstallene øker, men det har likevel ikke vært noen optimal sommer og høysesong for oss, til det har andelen regnværsdager vært litt for høy, også iår. Dessverre har værmelderne stor påvirkningskraft, det har nesten større betydning for besøket hvilket vær som meldes, enn det været som faktisk blir. De fleste planlegger jo en dag eller flere i forkant. Været har svært stor betydning for oss fordi de fleste av våre attraksjoner er utendørs. På en godværsdag i høysesongen kan vi ha ca 7000 innenfor portene, på en regnværsdag kan det være 2500. På årsbasis har vi rundt 500.000 gjester. Hvis det er dårlig vær reduseres også oppholdstiden i parken vesentlig, noe som betyr mindre omsetning av mat og drikke.

Neste år fyller Tusenfryd 25 år, det markedes bl.a. med åpningen av en ny attraksjon, basert på norrøn mytologi. Det ypperste innen teknologi vil her bli tatt ibruk og denne attraksjonen vil gjøre oss litt mindre væravhengige, sier Bjørn Håvard Solli.

Foto:

Thundercoaster er en av TusenFryds store attraksjoner, men den gjør seg best i finvær.

Les flere rapporter om sommerturismen i septemberutgaven av HRR.

About hkp