UNDERVANNSHOTELL

Dubai er hjemsted for flere av verdens mest eksotiske hoteller, iallfall når det gjelder arkitektur. Nå skal Drydocks World, som er et datterselskap av Dubai World, og det sveitsiske entreprenørselskapet BIG InvestConsult bygge Water Discus Hotel, et undervanns luksushotell.

Det polske selskapet Deep Ocean Technology har designet hotellet, som får 21 dobbeltrom med store vinduer og et undervanns dykkersenter. Rommene vil ligge så dypt som 10 meter under havoverflaten. Hele konstruksjonen ser ut som noe fra en James Bond-film. Store tallerkenstrukturer over vannet skal inneholde spa, have, terrasse, helipad og svømmebasseng. Hotellet skal kunne rotere og står ikke fast på havbunnen, slik at det er lett å flytte til nye steder. Det hele kommer til å koste rundt $ 100 millioner.

Det har vært planer om undervannshoteller tidligere. Bl.a. Hydrapolis med 250-300 suiter like utenfor Jumeirah Beach i Dubai, som ble lansert i 2006, men aldri realisert. Poseidon Undersea Resort på Fiji er under bygging av U.S.Submarine Structures. Det er forsinket, men skal stå ferdig i begynnelsen av 2014.

 

About hkp