UPPER TEN TIL TOPPS

Upper Ten Final Casks 12 år gammel fikk gullmedalje og betegnelsen «Best in Class» i International Spirits Competition (ISC) nylig. – Denne konkurransen foregår i Storbritannia og omfatter over 1000 produkter fra 70 land, så det er spesielt hyggelig å gå til topps innen whisky-kategorien – nærmest på skottenes hjemmebane!, sier produktutviklingssjef Ivan Abrahamsen i Arcus.

Upper Ten Final Casks 12 år gammel ble lansert i mai iår, som en blend av de siste edle dråper av skotsk whisky som lå til lagring på eikeliggere på Hasle. Denne eksklusive whiskyen inneholder hele 80 % maltwhisky og består av en blend av minimum 12 år gammel whisky. – Da Arcus flyttet til Gjelleråsen i mai ryddet vi opp i fatene våre og bestemte oss for å lage en spesialutgave av Upper Ten, som vi ga navnet «Final Casks», forteller Ivan Abrahamsen. Upper Ten Final Casks er tappet i et begrenset opplag på 17.000 flasker.

Upper Ten Final Casks 12 år gammel følger Upper Tens filosofi om høyt maltinnhold, og er på høyde med en single malt whisky i aroma og smak. Med sin 80 % maltandel, gir det en kompleks whisky. Smaksmessig er det en bløt whisky med preg av lang lagringstid. Smaken er lett røket, integrert malt, tørket frukt og fataromaer som vanilje og ristede nøtter.

Den «originale» Upper Ten har ved flere tidligere anledninger vunnet priser for sin høye kvalitet og gode smak, og blendes i Norge etter samme skotske Islay inspirasjon siden 1927. Høy kvalitet, høyt maltinnhold og tydelig røykpreg. Upper Ten er det 4. største whisky merket på Vinmonopolet.

 

 

About hkp