VÅT SOMMER GIR REKORDRESULTAT FOR STAR TOUR

En grå og regnfull sommer har ført til tidenes sommersalg hos Star Tour. Tyrkia, Mallorca og Hellas er mest populært, og stadig flere nordmenn planlegger en sensommerreise.

–  I juli solgte vi flere reiser enn vi har gjort noen gang tidligere og vi har i sommer et historisk resultat, sier adm. dir. Christian Lunde i Star Tour. Han forteller at selskapet ifjor sommer økte antall solgte reiser med 19 prosent. Iår økte de ytterligere med 20 prosent.
– Omregnet til kroner og øre innebærer dette en omsetningsøkning på 20,5 prosent, fortsetter Lunde, og legger til at Star Tour nå har stor pågang etter sensommerreiser.
– De siste ukene har salget av reiser med utreise i august og september ligget rundt 45 prosent høyere enn på samme tid ifjor. Det er tydelig at nordmenn som ikke har opplevd sommer her hjemme, vil sikre seg litt sol i siste liten.

Stadig flere nordmenn bestiller ferien på nettet. I juli gikk nettsalget hos Star Tour til værs, og rundt 70 prosent av de som kjøpte reiser gjorde det på startour.no.
– Trafikken på startour.no har gått til himmels i sommer, og folk surfer som aldri før. I juli hadde vi en økning på 30 prosent flere besøkende i forhold til samme periode ifjor, sier Star Tour-sjefen. Det dårlige sommerværet har også fått nordmenn til å tenke på vinterferien. Mer enn én av tre vinterreiser er allerede solgt hos Star Tour.
Nordmenn som planlegger en utenlandsreise kan, i tillegg til å se frem til sol, også glede seg over en sterk norsk krone. Kursen på euro har gått ned fra 8,02 i 2010 og 7,78 i juli ifjor til rundt 7,29 nå i august.
Foto: Peter Malmrup/Star Tour

About hkp