VERDENS FØRSTE SELVBETJENTE BOOKING- OG INNSJEKKINGSLØSNING

Nordic Choice Hotels har idag premiere på verdens første selvbetjente booking- og innsjekkingsløsning på Comfort Hotel Xpress. 

-For første gang i verdenshistorien kan hotellgjestene sjekke inn online og benytte mobilen som romnøkkel på samme hotell. Det nye selvbetjente innsjekkingssystemet er verdens raskeste. Vi tar gjerne utfordringen dersom noen mener de er kjappere enn oss, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice har utviklet Smooth Service i samarbeid med de internasjonale partnerne OpenWays, Ariane og Kaba Saflok, og består idag av tjenestene Smooth Check In/Out og Smooth Access. Etter et vellykket pilotprosjekt  med en testgruppe på Comfort Hotel Xpress, blir nå tjenestene tilbudt samtlige gjester ved hotellet.

Smooth Check In/Out gjør det mulig for gjesten å selv booke, sjekke inn og bestille frokost via egen PC, mobil eller iPad. Før ankomst mottar gjesten en e-post eller sms med link til en website der man enkelt administrerer sitt eget hotellopphold. Dette betyr at gjesten kan sjekke inn på hotellet allerede på Flytoget /Arlanda Express, eller hjemmefra kvelden før. Innen kort tid vil det også bli mulig å sjekke ut via sms.

Smooth Access gjør at gjesten kan gå til sitt værelse, uten å ta veien innom resepsjonen. På ankomstdagen får gjesten en ny e-post eller sms med romnummer. Gjesten kan velge mellom å hente et nøkkelkort i innsjekkingskiosken i lobbyen, eller bruke mobilen som romnøkkel. Døren åpnes ved at gjesten laster ned en ringetone som spilles av foran romdøra. Alle typer mobiler kan benyttes.

– Dette er nærmest magisk teknologi som gjør livet til reisende bedre. Noen kaller det appifisering. Vi kaller det rett og slett: smidig. Smooth Service vil revolusjonere måten vi driver hotell på. Gjestene får mer valgfrihet, større fleksibilitet og ikke minst tid. Livet er for kort til å stå i kø. Vi ønsker å gi gjesten tid på det som er viktig – enten det er musikkfestival eller jobbmøte, sier Stordalen.

Først i verden

Mobil romnøkkel og innsjekkingsautomater er produkter som de siste årene har dukket opp ved enkelte hoteller i Europa og USA. Comfort Hotel Xpress er derimot første hotell som tilbyr en totalløsning.  Smooth Check in og Smooth Access blir suksessivt tatt ibruk på flere Comfort hoteller, og blir på sikt et tilbud ved flere hotellkjeder i Nordic Choice Hotels.

– Fleksibilitet er avgjørende for fremtidens hotellgjester, spesielt forretningsreisende. Flyselskapene har hatt dette som et kjærkomment tilbud i 10 år, så det var på høy tid å tilby hotellgjestene den samme løsningen, sier Thomas Westergaard, konserndirektør i Comfort Hotels.

About hkp