VERDENS FØRSTE DESIGNHOTELL FORNYES

Verdens første designhotell, Radisson Blu Royal Hotel i København, har startet en omfattende oppgradering og nå står det helt nye møte- og konferanseområdet ferdig. Ambisjonen er å gi gjestene opplevelser i verdensklasse gjennom design i hver eneste detalj av oppholdet.

I 1960 designet den danske arkitektlegenden Arne Jacobsen ”Royal Hotel”, i dag kjent som Radisson Blu Royal Hotel. Radisson Blu beholder og bygger videre på den opprinnelige arven, henter frem mindre kjente klassikere skapt av Arne Jacobsen og bringer inn nye designelementer.

­– Vi er veldig stolte av arven etter Arne Jacobsen og vår forkjærlighet for utsøkt design definerer alt vi gjør. Renoveringen er inspirert av Arne Jacobsens måte å tilnærme seg design på, som var å kombinere det funksjonelle med det sofistikerte. Vår ambisjon er å gjenskape en designopplevelse i verdensklasse for våre gjester og målet er at det nye hotellet skal bli like ikonisk som det opprinnelige, sier Tom Flanagan, Nordensjef for Rezidor Hotel Group.

Et håndplukket team av prisvinnende designere fra danske Space Copenhagen og internasjonale arkitekter og prosjektledere, er ansvarlige for å skape det «nye» hotellet, som inkluderer full oppgradering av alle 260 hotellrom, lobby, restauranter, bar og møte- og konferanserom.

– Vårt mål er å gjenopplive den ikoniske atmosfæren som Arne Jacobsen skapte i 1960. Vi skal ta vare på hans arv, og samtidig modernisere, slik at vi møter gjestenes forventninger, sier Brian Gleeson, sjef ved Radisson Blu Royal Hotel i København.

Den omfattende renoveringen av Radisson Blu Royal Hotel er allerede godt i gang. Et topp moderne møteområde med 10 konferanserom, inkludert 5 styreromsuiter, er allerede ferdigoppusset og tar nå imot de første gjestene.

– Vi legger tilrette for at kreative ideer og viktige beslutninger blir til her i København. Her skal gjestene ha vellykkede møter og vårt bidrag er skreddersydde detaljer og service i verdensklasse gjennom hele møtet, sier Gleeson.

Alle møterom er oppkalt etter Arne Jacobsens designklassikere. Blant dem er den berømte “Egget”-stolen, som ble laget til hotellet i 1960.

– I møterommene har vi skreddersydde ‘Svane-stoler’, som er et av Jacobsens mest kjente verk. Stolhøyden er tilpasset bordene i møterommene slik at sittekomforten er optimal, forteller Gleeson.

De originale marmorveggene i fellesområdene er bevart og i en rekke av møterommene finnes Nero Marquina-marmorbord. Materialene er bevart og valgt for å hedre Arne Jacobsen som brukte marmor flere steder på hotellet.

–  Vi gjenoppliver den originale elegansen og tilfører en moderne tvist. Vårt møte- og konferanseområde har dessuten en fantastisk utsikt over Tivoli og København sentrum. Dette er en fantastisk arena for møter, konferanser og private arrangementer som bryllup og cocktailselskaper, sier Brian Gleeson.

Foto: Rickard L. Eriksson

About hkp