VERDENS NORDLIGSTE HIGH-END HOTELL ÅPNET

Funken Lodge ble bygget i 1947, som bolig for funksjonærer og representasjonslokale for Store Norske Spitsbergen Kulkompani, og fikk raskt kallenavnet “Funken”. Etter en totaloppussing, har Hurtigruten Svalbards nye hotellperle nå åpnet dørene som Funken Lodge.

– Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Hotellet, som er et samarbeid mellom Hurtigruten og Nordic Choice Hotels, tilbyr 88 nyoppussede gjesterom som komplementerer den unike Svalbard opplevelsen.
Det tradisjonsrike hotellet, som tidligere het Spitsbergen Hotell, har gjennomgått en omfattende renovering før åpningen. Nye Funken Lodge er kledd i ny, eksklusiv og moderne drakt og føyer seg i rekken av Nordic Choice Hotels sine frittstående hoteller. Hotellet er dermed i selskap med unike hoteller som The Thief i Oslo, At Six og Hobo i Stockholm og Skt Petri i København.
– Nordic Choice Hotels er et selskap i sterk vekst, og vi vil etablere oss på destinasjoner som vi tror vil vokse i takt med våre ambisjoner. Svalbard er i vinden som aldri før, og sammen med Hurtigruten kan vi nå tilby besøkende og fastboende på Svalbard en restaurant- og hotellopplevelse utenom det vanlige. Dette blir nytt og utrolig spennende, sier Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Hotellet eies og drives av Hurtigruten Svalbard, og skal gi eventyrlystne gjester fra hele verden en helt unik hotellopplevelse med historisk sus.

De 88 nyoppussede gjesterommene er spesialdesignet med fokus på detaljene som skal løfte hotellopplevelsen. I tillegg til turndownservice, blir alle gjestene invitert på gratis «Afternoon treat», der de kan dele dagens opplevelser over gratis mat og varm drikke.

Funktionærmessen Restaurant har gjenoppstått i fordums prakt, med det som er en av verdens råeste restaurant-utsikter. På menyen står deleretter, Svalbards beste biffer, et bredt utvalg sjømat som kongekrabbe, Svalbardrein og lokale urter. Alt sammen paret med viner fra det som trolig er Arktis’ mest omfattende vinliste.

About hkp