VIA SELGES TIL EXPEDIA-SELSKAP

Expedia-eide Egencia har inngått avtale om å kjøpe VIA Travel, det største forretningsreisekonsernet i Norden.

– Å bli en del av verdens største forretningsreisekonsern er et spennende steg for VIA Travel. Egencias globale tilstedeværelse, teknologikompetanse og geografiske tilstedeværelse, betyr at vi samlet har enda mer å tilby til både kunder og ansatte, sier Espen Asheim, konsernsjef i VIA Travel Group. VIA Travel ble grunnlagt i 1997 da Flyspesialistkjeden AS kjøpte Winge Reiseburau AS. Det nordiske private equity-selskapet FSN Capital overtok VIA i 2005.

– Vi er meget godt fornøyd med å få VIA Travel, Nordens største aktør innenfor forretningsreiser, med på laget. VIAs klare ambisjon om å levere den absolutt beste servicen til sine kunder, passer perfekt med Egencias kunden-først tilnærming, sier Rob Greyber, President i Egencia. – Sammen vil VIA Travel og Egencia tilby unike, innovative og globale løsninger til bedrifter og organisasjoner, støttet av global og lokal markedskunnskap, og bransjeledende teknologi.

– Våre kunder er første prioritet. Sammen med VIA Travel vil vi kunne tilby våre kunder et stort utvalg forretningsreiseløsninger og sette ytterligere fart når det gjelder teknologisk innovasjon, tilføyer Christophe Peymirat, Senior Vice President i Egencia.

VIA Travel Group ble etablert i 1997. I tillegg til forretningsreiser, tilbyr selskapet også konferanser, møteplanlegging, events og gruppereiser, ferie- og fritidsreiser, sjømannsreiser, m.m.

– Forretningsreiser er en voksende del av Expedia, Inc’s totale virksomhet, sier Dara Khosrowshahi, CEO i Expedia, Inc., morselskapet til Egencia. Expedia er verdens største markedsplass for reiser. Sammen vil VIA Travel og Egencia kunne tilby et solid, globalt tilbud til sine bedriftskunder. Vi er begeistret over å kunne ønske VIA Travel velkommen til Expedia-familien, og ser frem til å drive frem innovasjon og tilby uovertruffen service innenfor forretningsreiser over hele verden.

– Sammen med ledelsen har vi forvandlet VIA Travel fra en regional til en ledende nordisk aktør, og vi har økt både kunde- og medarbeidertilfredshet, sammen med markedsandel og lønnsomhet. Vi er overbevist om at VIA Travel vil fortsette sin vekst som en del av verdens største reiseselskap. Egencia er en flott ny eier for VIA Travel, som gir en global tilstedeværelse og fortsatt teknologisk innovasjon for å møte kundenes behov, sier Frode Strand-Nielsen, styreleder i VIA Travel og managing partner i FSN Capital.

Omorganisering og en rekke oppkjøp har gitt sterk inntektsvekst under FSN Capitals eierperiode. VIA Travel har foretatt 11 oppkjøp, solgte eiendeler utenfor kjernevirksomheten og utvidet til nye markeder som Finland og Filippinene. Siden 2005 har selskapet foretatt investeringer i ny teknologi, spesielt innen online og mobile løsninger, som har drevet økningen i online bestillinger.

Avtalens finansielle vilkår er ikke offentliggjort. Den endelige overtagelsen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Foto:

Espen Asheim, konsernsjef i VIA Travel (t.v.) og Robert W. Greyber, president i Egencia.

 

 

 

 

 

 

About hkp