VISITNORWAY – VERDENS BESTE HJEMMESIDE

Hjemmesidene til Visitnorway, Norges største reiselivsportal, har vunnet den prestisjetunge Webby Awards, webbens Oscar, og kan med dette kalle seg verdens beste hjemmeside. Prisen ble vunnet i konkurranse med 10.000 innsendte bidrag fra 60 land og 50 stater i USA.

VisitNorway gikk helt til topps i kategorien best home/welcome page for deres interaktive 360-graders presentasjon av Geiranger . Løsningen gir brukerne mulighet til å snu og vende på kameraet og zoome seg inn på det de ønsker.

Bak produksjonen og utviklingen står Hamarfirmaet Making View AS. Fotograferingen er utført ved hjelp av spesialbygde kameraeer og helikoptre. Making View AS står også bak software og brukergrensesnitt.

– Vi er selvfølgelig svært stolte av å kunne kalle oss verdens beste hjemmeside. Kåringen viser at vårt arbeid på Visitnorway blir lagt merke til internasjonalt og er banebrytende innenfor sitt felt, sier Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Bildene som ble lansert på visitnorway 27. mai 2010, har vært svært populære og hadde over en million besøk i løpet av det første året de var online.

Visitnorway har siden dette også lansert 360-graders bilder både fra Lillehammer, Preikestolen, Telemark, Hallingdal, Sognefjorden og Hardangerfjorden

The Webby Awards er en prisutdeling til teknologi- og internett – relaterte produkter og blir ofte omtalt som internettets Oscar-pris.

 

 

About hkp