VOSS FJELLANDSBY – STØRSTE ALPIN- OG HELÅRSSATSING PÅ VESTLANDET

Rundt NOK 700-800 millioner skal investeres i det som vil bli et av Norges største alpinanlegg i Myrkdalen på Voss. Tilbudet til Ski Voss får med dette et fantastisk løft.
– Vi skal løfte oss opp i eliteserien, sette Voss og Myrkdalen på kartet i alpin-Norge og forsterke dette som en helårs reiselivsdestinasjon, seier Egil Svoren, styreleder i Voss Fjellandsby AS.

Tilsammen 11 skiheiser med et gigantisk løypenett og kapasitet på 15.000 gjester hver dag er planlagt i Myrkdalen, som ligger en halv times kjøring fra Voss og to timer fra Bergen, i et av Norges mest snesikre fjellområder mot Vikafjellet.

– Målsetningen er å gjøre Voss Fjellandsby til Nordens beste helårs familiedestinasjon og et av landets tre største alpinsteder innen 2020, sier adm. dir. Elin Bolann. Voss fjellandsby har som mål om å komme opp i en omsetning på heiskort på NOK 30 millioner i løpet av tre år. I 2013 skal det arrangeres VM i Freestyle, og det investeres derfor i arena, løyper, etc.

Siden utbyggingen startet i 2002 er det investert NOK 132 millioner i skiheiser og serviceanlegg. Neste steg i utbyggingen er Myrkdalen Hotel til over NOK 200 millioner, det skal stå klart 16. november iår. Hotellet ligger ved foten av alpinbakkene og får 112 rom og suiter, 3 restauranter, lobbybar, afterski og en topp moderne konfe­ranseavdeling.

Unik helårsdestinasjon
I mai 2002 ble det satt igang bygging av hytter og leiligheter i Myrkdalen. Idag har Voss Fjellandsby over 300 utleiesenger, over 300 stort sett private hytter, 150 sesongarbeidere i vintersesongen, 50 sesongarbeidere i sommersesongen og 100.000 besøkende årlig. Målet er å øke til 450.000 besøkende innen 2020.

Voss Fjellandsby og deres hyttekjøpere har investert ca NOK 1,5 milliarder i utbyggingen så langt. Eierne er Schage Eiendom (54%), Grendahl Holding (36%) og Aurland Ressursutvikling (10%). Eierne har et langsiktig perspektiv på sitt eierskap og ønsker å videreutvikle destinasjonen. Hensikten er å bygge en unik helårsdestinasjon, som knytter Myrkdalen og Flåm sammen. Det er inngått en strategisk allianse med Aurland Ressursutvikling AS, som har hatt stor suksess med sitt regionale reiselivsprosjekt siden 1997, der Flåmsbanen og Fretheim Hotel inngår. Myrkdalen og Flåm har motsatt hovedsesong, og direktør Ane Johnsen ved Myrkdalen Hotell og direktør Øivind Wigand ved Fretheim Hotel samarbeider nå om hvordan de kan øke gjensidig verdiskapning, produktivitet og soliditet, samt skape flere helårsarbeidsplasser, for å sikre nødvendig kompetanseutvikling og møte sesongsvingninger. I stedet for å kappes om både gjester, omsetning og personale, velger de to direktørene å gå i allianse på tvers av både tradisjoner og fylkesgrenser.

Les hele artikkelen i septemberutgaven av HRR

 

About hkp