WOLFGANG M. NEUMANN NY KONSERNSJEF I REZIDOR ETTER KURT RITTER

Rezidor Hotel Group har utnevnt Wolfgang M. Neumann (bildet) til ny konsernsjef. Han tiltrer 1. januar 2013. Neumann arbeider idag som Rezidors viseadministrerende direktør og driftsdirektør. Han etterfølger Kurt Ritter, som går av med pensjon ved årsskiftet. Ritter har vært Rezidors konsernsjef siden 1989.
– Det er med stor glede vi kunngjør den planlagte overgangen til Wolfgang M. Neumann som kommende konsernsjef, sier Trudy Rautio, styreformann i Rezidor og konsernsjef i Carlson. – Han er en internasjonalt erfaren hotelleder, som vil bygge på Rezidors styrker som bransjeleder og et verdifullt medlem av Carlson Rezidor Hotel Group – med fortsatt fokus på inntektsskapende aktiviteter og lønnsom vekst.
Rautio legger til: – Kurt Ritter er en av hotellbransjen dyktigste ledere. Vi er takknemlige for hans innsats for Rezidors vekst i over to tiår, til et av de raskest voksende hotellselskapene i verden. Han har spilt en avgjørende rolle i arbeidet med å gjøre Carlson Rezidor Hotel Group til en av de største og mest dynamiske hotellgruppene i verden. Rautio påpeker at Ritter vil bistå Wolfgang M. Neumann som rådgiver i en overgangsperiode på tre måneder fra 1. januar 2013, og deretter fortsette å fungere som en viktig strategirådgiver.
Kurt Ritter
Kurt Ritter (65) er en av de lengst sittende direktørene i reiselivsbransjen. Under hans lederskap har Rezidors portefølje vokst til over 430 hoteller med 95.000 rom i drift og under utvikling i 70 land i Europa, Midtøsten og Afrika. Da han kunngjorde overgangen, sa Ritter: – Jeg var heldig som fikk leve ut drømmen. Jeg hadde alltid ønsket å arbeide i hotellbransjen, og gjennom 35 fantastiske år har jeg truffet inspirerende mennesker, forhandlet frem spennende avtaler og alltid gledet meg over å arbeide i serviceindustrien.
Ritter ble født i 1947 på foreldrenes hotell i Sveits, og tok utdannelsen ved prestisjetunge École Hôtelière de Lausanne. Hans karrierehøydepunkter hos Rezidor omfatter en Master Franchise Agreement med Carlson for å opprette Radisson SAS i 1994, og en avtale med Carlson i 2002 om å utvikle Country Inns & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I 2005 undertegnet Ritter en global lisensavtale med Missoni, for utvikling og drift av livsstilvaremerket Hotel Missoni. I 2006 var han ansvarlig for Rezidors børsintroduksjon på Stockholmsbörsen. I september 2012 undertegnet Ritter en strategisk allianseavtale med Regent Hotels & Resorts (RHR) for å komme tilbake på luksussegmentet og drive Regent-hoteller i Europa, Midtøsten og Afrika (RHR kjøpte varemerket og virksomheten av Carlson og Rezidor i 2010).

Wolfgang M. Neumann

Wolfgang M. Neumann kom til Rezidor i mai 2011. – Det er en ære å etterfølge Kurt Ritter, og jeg gleder meg til å lede Rezidor i vår ambisiøse Route 2015-strategi. Vi vil fortsette å holde fokus på å oppfylle behovene til våre gjester, eiere og aksjonærer, mens vi bygger på den unike kulturen i dette dynamiske selskapet, sier Neumann.
Wolfgang M. Neumann (50) er født i Østerrike. Han har utdannelse fra Institute of Hotel and Tourism Management i Klessheim i Østerrike, samt kurs i ledelse ved handelshøyskolen INSEAD i Frankrike og Cornell University i Ithaca i New York. Han har tilbrakt over 20 år i Hilton Hotels & Resorts i ulike driftsrelaterte og administrative stillinger, deriblant administrerende direktør for Storbritannia og Irland og administrerende direktør for Europa og Afrika. Før han kom til Rezidor, arbeidet Neumann som administrerende direktør for Arabella Hospitality Group i München. Han er gift og har tre barn.

About hkp