2 MICHELINSTJERNER TIL MAAEMO

Oslo har igjen fått en restaurant med to Michelinstjerner. Maaemo i Schweigaardsgate rykket rett opp i 2-stjernersklassen i ”Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2012”, etter bare 14 måneders drift. Bak Maaemo står kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, Jon Frede Engdahl og sommelier Pontus Dahlström.

– Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden.

Fire norske restauranter er tildelt totalt fem stjerner i ”Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2012”. Bagatelle (chef Derrick Styczek) er ny med en stjerne, Statholdergaarden (chef Bent Stiansen) og Restaurant Oscarsgate (chef Björn Svensson) beholder en stjerne hver. Stjernene som deles ut baseres kun på maten som serveres, i tillegg viser bestikksymboler i guiden bedømmelse av miljø, service med mer.

En overraskelse er at Feinschmecker (chef Lars Erik Underthun) mister sin stjerne etter 19 år.

Tre restauranter er denne gangen tildelt utmerkelsen Bib Gourmand – merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris. De tre er Lille B (ny), restauranteik og Oro Bar & Grill.

”Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2012” omtaler hele 1500 hoteller og 2100 restauranter, noe som er en økning på 329 restauranter sammenlignet med året før. Utvalget av restauranter omfatter 250 som viser Bib Gourmand-piktogrammet for meget bra valuta for pengene (48 nye), 15 er tildelt tre stjerner, 74 har to stjerner (derav 18 nye) og 287 har fått en stjerne (44 nye).

En restaurant som får tre stjerner i Guide Michelin bedømmes å være verd en reise i seg selv, mens to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei. En stjerne betyr at restauranten er eksepsjonelt god i sin kategori. Hoteller bedømmes på samme måte for sitt miljø med hussymboler i ulike størrelser. Røde bestikk og hussymboler gis til ekstra hyggelige steder.

 

About hkp