Fremveksten av dating apper i Norge

Dating har i årrekker vært ett av de aller mest spennende temaene som kommer opp i samtaler.

Datingapper

Hvem som dater hvem er som oftest spørsmålene som dukker opp når et par venner ikke har sett hverandre på en stund. Det er en såpass stor spenning knyttet til kjærligheten, at vi her selv bryr oss om hva de minst viktige personene i vårt liv begir seg ut på!

Dating har virkelig over årene blitt mer enn det klassiske møtet mellom bestemor og bestefar i oldtiden. I dag har dating blitt en del av teknologien, og det er ikke nødvendigvis slik at vi møter den rette før fylte 20 år, slik det var før i tiden. I stedet sitter vi som oftest på så kalte dating apper. Tiden er for mange allerede omme der datingsider var det beste alternativet.

Når du nå kan få en dating app rett inn på mobilen din, og dermed tekste den kjekke karen eller den flotte dama i løpet av sekunder, så sier det seg selv at det er å foretrekke. Men hvordan kom vi egentlig dit hen at dating gikk fra å være det mest seriøse vi kunne tenke oss, til at det rett og slett bare ble en annen del av teknologien vi utvikler?

Fra datingsider til apper

De første datingsidene kom på markedet da internettet ble kommersialisert tilbake på slutten av 90-tallet. Her var det raskt grundere som så muligheten for at enslige i alle verdens hjørner endelig kunne få et bredere spenn med alternativer – og for en fantastisk ide det egentlig var.

Dating i sengen

Det er jo tross alt slik at det er ganske naivt å tro at ens livs kjærlighet skal befinne seg i eget nabolag!

Verden har helt garantert flere tusen mennesker du kunne slått an tonen med. Selv om det kanskje ikke er så mange som søker dating internasjonalt, så er det i hvert fall flott å se at også horisonten kan spennes ut også her i Norge. Du kan tross alt sitte i Oslo og chatte med noen i Finnmark om ditt liv – noe som før i tiden var helt umulig uten at dere kjente hverandre tidligere og tok en telefonsamtale.

Men hvordan gikk det hele fra datingsider til apper på mobilen? Vel, alt mulig har flyttet seg fra datamaskinene og tilgang kun i nettleser, til å bli avanserte apper for folk flest. Bank, meldinger, e-post, og da også dating har alle flyttet seg fra datamaskinen og nettleseren til å bli en applikasjon i mobilen. Det gir brukerne mye mer fleksibilitet i en hektisk hverdag.

Det er tross alt mange som hevder at de ikke har tid til å date noen, men med dating apper på mobilen, så finnes det simpelthen ikke noen unnskyldninger her. Nå kan en tross alt bare ta opp mobilen på bussen, se gjennom et par profiler av personer en liker, og klikke på de du mener kan være en god match for deg. Det trenger tross alt ikke å være vanskeligere å finne en date.

Hvordan fungerer dating apper?

Datingapp

Dating apper fungerer noe annerledes enn datingsider, da appene selvfølgelig ikke kan inneholde like mye informasjon. En kan for eksempel ikke ha 200,000 tilgjengelige profiler som vises til deg – til det ville simpelthen denne informasjonen ha tatt opp altfor mye plass i appen.

I stedet velger appene ofte kun å vise deg personer som lever i ditt nærområde. Det er noe synd siden du ikke får spredt horisonten, men samtidig gir dette deg enkle muligheter til å møte personer i en tidlig fase. Dette har derimot også gitt dating apper et noe dårlig rykte, for selv om kjærligheten starter her for enkelte, så har dating apper også blitt et sted for uforpliktende møter.

Uforpliktende møter gjennom apper

Det har nemlig blitt en trend gjennom dating apper at en i stedet for å søke et seriøst forhold, simpelthen bare søker et kortvarig forhold – da gjerne med kun et par dater. Dette er et resultat av hektiske liv, men også et mindre seriøst syn på forhold. Folk flest mener tross alt at en ikke trenger å slå seg ned så tidlig i livet, og at det er viktig å se seg godt omkring før en velger en partner for resten av livet.

Møte datingpartner

Dessverre har dog dating apper fått et dårlig rykte grunnet dette. Naturligvis kan du møte noen i nærområdet raskt, det koster deg ingenting, og det finnes mange som er lette å få med seg på et møte, men allikevel bør det altså presiseres at noen også finner ekte kjærlighet her. Kanskje starter det som en nysgjerrig og kort chat, men før man vet ordet av det, så kan dette utvikle seg til noe mer.

Lag en god profil i dating appen

Uansett hva ditt formål med en dating app er, så vil du nok helt sikkert ha oppmerksomhet. Enten du bruker dating appen for å øke følger tallet på Instagram, er ute etter et uforpliktende møte, eller simpelthen bare leter etter å prøve ut splitter ny teknologi, så er det viktig at du lager en god profil. Utvilsomt er det viktigste her at du velger et flott bilde, for de aller fleste ser bare på bildet før de går videre.

Tross dette bør du altså også investere i en god tekst på din bio. Dette er beskrivelsen av deg som person, og denne kan virkelig være viktig om det er en seriøs person som ønsker å vite mer om deg. Kommer en seg gjennom det overfladiske presset med matching basert på utseende, så får du fort besøkende inn i din verden med en personlig tekst.

Datingprofil

Oppsummering

Overgangen fra datingsider til datingapper har sust unna over årene. Fra da datingsidene først kom på slutten av 90-tallet, til dagens moderne apper, så har det vært store steg. Dette har nemlig også definert måten vi dater på. Lager du en god profil i dag, så kan du sannsynligvis nå en kjempeflott person i andre enden, tross hva ryktene sier. Kanskje er datingapper det rette verktøyet for deg?