Verdens og klodens egen hudklinikk

Nå som vi ser oss rundt er det kanskje rart for mange at vi nå befinner oss i 2020, og en lettelse for noen at dette året snart er over.

hudklinikk

Vi beveger oss nærmere 2021 og friheten som venter oss ute, samt en verden som vi tidligere har tatt forgjeves.

I løpet av dette året er det mange av oss som har måttet tilbringe mye av tiden vår inne. Huden er nok en av de tingene som har fått merke mye på denne forandringen.

Så når vi endelig får slippe ut uten å bekymre oss over Covid-19, er det nok en del som vil ta fatt i og prøve å vedlikeholde huden og kroppen. En del av oss har kanskje vurdert å reise til en hudklinikk som kan ta fatt i problemene man har.

Usynlig og oversett

I disse dager hvor teknologi og kommersialiseringen av alle slags produkter finnes rundt oss til enhver tid, er det lett å føle seg rådville. Der mennesker beveger rundt hverandre i hverandres daglige liv slik som maur i maurtuen fram og tilbake fra jobb, hjem og andre aktiviteter, så er det kanskje lett å glemme at det ikke alltid var slik.

Kosmetikk

Husk at de fleste produkter som finnes på butikkhyllene kommer fra ett sted, nemlig naturen. Det er nok rett å si at de kraftigste ressursene vi har som mange også tar forgjeves er også de enkleste.

Ressurser fra naturen. Naturen gir oss naturlige muligheter for at huden vår skal kunne reparere seg selv, men også forebygge eventuelle problemer som kan forekomme.

Nå til dags er mye av maten som vi inntar i kroppen vår mat som inneholder mye fett, salt og sukker for å nevne noen eksempler. Da er det viktig å vite hva som kan hjelpe, men som ikke nødvendigvis koster store summer. Spesielt hvis en ikke har økonomi til å gå til en hudklinikk.

3 enkle hjelpemidler:

 • Helt ordinært sollys
 • Forfriskende luft
 • Vannet fra Sjøen

Sollys

Det som er helt spesielt med vanlig sollys er at det er en utrolig rik naturlig kilde for Vitaminet D. Andre ting som har Vitamin D i seg inkluderer ting som rødt kjøtt, eggeplommer og fisk som er oljete slik som sardiner, laks og makrell for å nevne noen eksempler. Men det som er helt unikt med sollys er at kroppen naturlig skaper Vitamin D, fra å bare være rett og slett i direkte kontakt med lyset.

Nå til dags er det vanlig med vitamin supplementer og andre tilskudd i tillegg til vårt vanlig kosthold. Men det er ganske greit å vite at fra omkring tidlig mars til slutten av september, så skal kroppen faktisk få mesteparten om ikke alt av det kroppen trenger av vitamin D bare fra kontakt med sollyset.

Sollys kan hjelpe med mange av de problemer som får folk til å oppsøke en hudklinikk. Det kan ha en veldig positiv effekt på mange forstyrrelser som kan forekomme på huden til de fleste av oss. Fra helt vanlige ting slik som kviser og uren hud, eksem som kan forekomme, og til ting slik som psoriasis eller sopp infeksjoner.

Luft

Det å få i seg frisk luft er nok noe mange overser lett, ettersom det er helt usynlig og effektene av frisk luft er kanskje ikke så lett å se med en gang. Frisk luft gir det lungene våres trenger, og det er oksygen. Husk at vi er ikke så forskjellig fra alle dyr der ute selv om vi har kapasiteten til å lage tak og innemiljøer for oss selv.

Vi trenger fremdeles den utvendige og gratis ressursen som er frisk luft. Det å puste inn frisk luft gjør at man får renere lunger, man minsker gjerne utslaget av astma og andre allergi symptomer som kan forekomme. Man revitaliserer huden og reduserer sjansen for mulige sykdommer som kan forekomme i lungene, hjertet og i arteriene.

Ifølge helsedirektoratet så er det også cirka en av tre voksne som sliter jevnlig med søvnproblemer.. Frisk luft har en dokumentert god effekt på å redusere psykisk stress, og skaper bedre humør og en bedre søvn rytme.

Sjøvann

Det å dyppe kroppen ned i sjøvann hjelper mange områder på kroppen. Det som skiller veldig seg mellom sjøvann og vanlig kildevann i elven, er det at sjøvann inneholder langt større andeler av forskjellige mineraler som trekker seg inn i huden og hjelper kroppen. Sjøvann inneholder ofte store andeler av:

Sjøvann generell sammensetning ved 35 salinitet

 • Oksygen ligger på cirka 85 %
 • Hydrogen cirka 10-11 %
 • Klor 1-2 %
 • Natrium 1 %
 • Magnesium 0.12 %
 • Svovel 0.09 %
 • Kalsium 0.04%
 • Kalium 0.04 %
 • Brom 0.007 %
 • Karbon 0.003%

Mennesker som sliter med psoriasis i hverdagen kan få mye hjelp ved å bade i sjøvann, grunnet konsistensen av sjøvannet og sollyset. Sollys har en dokumentert effekt på psoriasis og magnesium i sjøvannet er dokumentert til at det skal hjelpe for å gjøre huden mindre tørr og gjør huden mulig for huden å holde på fuktigheten lengre. Det er nå også billigere å ta ett par bad i sjøen enn repetitive møter ved en hudklinikk.

konsultasjon hos en hudklinikk

Man anbefaler å ta en konsultasjon hos en hudklinikk i Oslo for det som plager en og så kan man jo høre hva de anbefaler.

Ettersom alle mennesker er forskjellige og behovene er annerledes og individuelle, så er det sjeldent at det finnes én enkelt vidunderkur for alt og alle.

På grunn av at sjøvannet har blant annet mineraler som salt og jod så kan det være hjelpsomt når det kommer til å lege sår. Sjøvann er konsiderert antiseptisk, men det er også greit å vite at man kan også risikere mulige bakterielle infeksjoner ved å svømme med åpne sår i havet. Så ta det med en klype salt.

Naturlige remedier

Å bruke mer av de naturlige ressursene vi finner rundt på kloden til å lege det meste som feiler en, kan appellere til mange. Men det er viktig å undersøke først, det er først og fremst ville planter i naturen som kan gi en rekke positive effekter på kroppen. Størrelsen på doser har også mye å si.

Naturlige remedier

Kava for eksempel er en naturlig plante som kan hjelpe mot angst og søvn problemer, men i høye doser og i enkelte tilfeller kan det forårsake alvorlige skader på leveren. Derfor er det viktig å ta alt med en klype salt og heller for å være på den sikre siden, undersøke litt før en begynner å ta noe. Ta gjerne en konsultasjonstime dersom det er noen naturlige remedier som kan hjelpe mot din egen situasjon.

Selvfølgelig så er mesteparten slik at vi vet ganske nøyaktig hva de gjør og i hvilke tilfeller man bør anvende det, men følg tipsene og rådene gitt fra legene og andre faglige myndigheter på nett. Dersom man allerede er på medisiner, er man nødt til å sjekke med fastlegen.

Naturens apotek

Mye kan skrives om forskjellige planter og hva de kan gjøre for kroppen, men til syvende og sist så er det viktig å vite at det ikke er noen form for mirakel kur. Men også det at alles situasjoner er forskjellige og planter/urter i forskjellige doser kan ha ulikt resultat enten om det er ønskelig eller uønskelig. Så alle gjør lurt i å kontakte lege før tar planteremedier til medisinsk bruk, eller som erstatning til vestlige medisiner.

Urter og planter

Det er mange planter og urter som har blitt brukt i mange århundrer, ringblomsten Calendula Offcinalis for å nevne en. Denne heter på godt norsk «planten Morgenfrue». Denne planten har vokst i hager til familier i mange hundre år og hjelper på veldig mange områder. Den er naturlig soppdrepende og fantastisk til bruk av å lege sår og bladene har en beroligende effekt på huden. En klar plante som hører inn under klodens hudklinikk

Urter og planter

Cilantro / Koriander er en urte plante som de fleste har hørt om, men gjerne kanskje ikke assosierer med en gang for sitt medisinske bruk. Det er en urteplante som er brukt i mange kjøkken rundt om på kloden, som oftest i meksikanske og thailandske matretter.

Men medisinsk sett er det påvist at det har en kraftig effekt på fordøyelsen i kroppen. I tillegg kan denne urten også hjelpe for å fjerne giftige stoffer og tunge metaller som kan oppstå i magen.

Sitronmelisse, Melissa offcinalis er en plante som også er ganske vanlig i mange hager og har en smak av sitron. Den er bevist til å ha en avslappende effekt og kan hjelpe mot HSV, som er en infeksjon som kan forårsake herpes. Det kan hjelpe å bekjempe viruset ved riktig bruk av denne planten ifølge en studie fra 2008.

Peppermynt er en vanlig smak vi kjenner til, men planten er faktisk også effektiv. Dersom man bruker planten til å lage seg te, så kan det faktisk hjelpe mot plager som oppkast og fordøyelsesbesvær. Men overaskende nok, dersom man påfører den direkte på huden slik som en salve vil det kunne hjelpe mot plager slik som sårhet i muskel.

Det er nok urter og planter der ute, så gjør noen undersøkelser og se hva verdens hudklinikk kan hjelpe deg med.