Frem med skøytene, vinteren er her

Vinteren er kommet og tiden er inne for å finne frem skøytene eller vurdere å kjøpe nye for å kunne nyte denne underholdende aktiviteten fullt ut for denne sesongen. Enten man driver med skøyter for konkurranse eller for å spille med det lokale ishockey-laget, eller man benytter seg av skøyter for fritidsaktiviteter, så vil man nå finne de fleste skøytebaner preparert og klare for alle som ønsker å tilbringe dager på skøyter for trening eller moro. For dem som ønsker å benytte skøyter ute i naturen, enten man liker å benytte seg av turskøyter eller man ønsker å teste skøytene på islagte vann, så vil man fortsatt mange steder i landet måtte vente til det blir kaldere i været. Konkurranse-løpere har allerede hatt skøytene fremme for trening og moro for å komme i form før sesongen for skøyter er i gang.

Når man konkurrerer på skøyter, enten det er med sitt lokale ishockeylag eller på lengdeløpsskøyter, så krever dette mye trening for at man skal kunne hevde seg blant de beste utøverne. Når man spiller ishockey er det viktig å få inn lagspillet før sesongen starter slik at man kan få best mulig resultater i sesongen eller til og med ta med en og annen seier. Når man trener lengdeløp, så er det viktig å få øvd inn løpsformen slik at man utnytter alle faktorer så bra som mulig for best mulig plasseringer i de forskjellige konkurransene gjennom sesongen. Det er også viktig å få utstyret klart for sesongen. Enten vedlikeholder man og preparerer sine gamle skøyter eller man kan velge å kjøpe nye for å være best mulig forberedt for kommende konkurranser og for treningen man trenger for å vinne konkurranser. Når man deltar i elitekonkurranser trenger man det beste utstyret. Trening vil være nødvendig for at man skal kunne prestere best mulig, men for å kunne konkurrere med de beste trenger man også skøyter som presterer best mulig.

Fritidsaktivitet

Turskøyter

Mange liker å ta på seg skøytene for å ha en hyggelig kveld på skøytebanen med familien. Kanskje vil man lære barna å stå på skøyter ved hjelp av nybegynnerutstyr og nødvendig beskyttelse slik at et fall eller to ikke gjør at de mister lysten til å lære skøyter. Mange familier velger fra tid til annen å ta turen til skøytebanen, men selv om man ikke ønsker å trene seg opp til konkurransenivå, så er det viktig med riktig type skøyter slik at man får best mulig opplevelse mens man koser seg sammen med familien.

Skøyter for konkurranse

Når man skal velge skøyter for konkurranse, så trenger man skøyter som tåler belastningen de utsettes for i denne sammenheng, med stål som har en hardhet slik at de holder sin optimale tilstand så lenge som mulig. Når man deltar i konkurranser er det viktig å ha utstyr som tåler belastningen. Mykere stål i skøyter kan bety at skøytene må slipes oftere.

Ishockey

Ishockeyskøyter

Ishockey er en attraktiv sport for mange barn og unge, og noen som gjør det bra mens de spiller med sine lokale idrettslag får muligheten til å spille videre med lag i eliteserien eller til og med landslag. Denne typen konkurranse starter ofte med at man samles med kamerater enten på lokale vann utendørs eller på lokale skøytebaner for å spille ishockey med venner. De som oppdager at de trives med denne typen konkurranse og ønsker å utvikle sine kunnskaper, velger ofte å bli medlem av et ishockeylag slik at de kan konkurrere og lære mer om sporten.

Lengdeløp


Lengdeløp skøyter

Mange som ønsker å konkurrere på skøyter velger å gjøre dette i forbindelse med lengdeløp. Lengdeløpsskøyter passer for utøvere som ønsker å trene og konkurrere på individuelt nivå. Riktig type skøyter og utstyr er viktig for å få best mulig resultat i forhold til treningen og for konkurranser.