ØKENDE INTERESSE FOR SOMMELIER-YRKET

Inntaket til Vinkelnerstudiet 2013 hos Norsk Sommelier Utdannelse er allerede igang. – Det er stor etterspørsel etter sommelierkursene for tiden, vi fyller opp studiet i Oslo hvert år med 40 plasser og må likevel si nei til søkere. Den typiske studenten jobber i restaurantbransjen i Oslo eller for en vinimportør, sier Ken C. Engebretsen.

– Hovedpunktene i pensum er innføring i verdens vinregioner, vitikultur og vinifikasjon, druesorter, lovverk og vintyper, mat og vin i kombinasjon, og en sommeliers oppgaver..

–  Arbeidsmarkedet for sommelierer er i sterk utvikling. I Oslo søker de fleste seriøse restaurantene idag å ha dyktige sommelierer i salen til enhver tid. Et par av Oslos beste restauranter har så og si kun sommelierer som serverer i restauranten, ikke lenger vanlige servitører. Da Trondheim er i stadig utvikling og hotellscenen der allerede er godt etablert, ser vi at etterspørselen etter sommelierer nok vil øke kraftig de nærmeste årene, sier Ken C. Engebretsen.

Les hele artikkelen i septemberutgaven av HRR

 

About hkp