415 MILLIONER TURISTER PÅ VERDENSBASIS I SOMMER

Internasjonale turistankomster på verdensbasis økte med 5% i de fire første månedene av 2012, til tross for økonomisk usikkerhet i viktige markeder.

Ifølge siste UNWTO World Tourism Barometer er utsiktene fortsatt positive for perioden mai – august, den viktigste ferieperioden på den nordlige halvkule, da 415 millioner turister forventes å reise internasjonalt.
I perioden januar – april 2012 kom antallet internasjonale turistankomster (med minst én overnatting) opp i totalt 285 millioner, det er 15 millioner mer enn i samme periode ifjor (+5%). Europa hadde en vekst på 4% på toppen av rekordåret 2011, til tross for problemene i Euro-sonen. Amerika (Nord- og Syd-) hadde en vekst på 6%.
UNWTO Confidence Index bekrefter disse positive resultatene og prognosene for internasjonal turisme er fortsatt positive. UNWTO Confidence Index for mai – august er forbedret, skriver Travel Daily News.
UNWTO regner med at rundt 415 millioner turister vil reise internasjonalt i perioden mai – august, høysesongen i de fleste av verdens ledende outbound-markeder og turistdestinasjoner. Disse fire månedene står vanligvis for rundt 40% av turistvolumet på årsbasis. Disse prognosene bekreftes av data på flybookinger fra ForwardKeys, som for første gang er med i UNWTOs World Tourism Barometer. Disse viser at bookinger for internasjonale flyvninger på verdensbasis for perioden mai – august er 5% høyere enn i samme periode ifjor. Reservasjoner for reiser innen samme region (+7%) er høyere enn reiser mellom regioner (+4%). Veksten er litt mer moderat enn i årets fire første måneder (+7% på verdensbasis). Lufttransport er en viktig turisme-indikator, siden fly står for rundt halvparten av all internasjonal turisttransport, ifølge UNWTO.

UNWTO regner med at internasjonal turisme kommer til å øke med 3% til 4% for hele 2012. Veksten er ikke så sterk som på begynnelsen av året, men internasjonale turistgjestedøgn holder stø kurs mot en rekord på 1 milliard totalt for 2012.

 

About hkp