ALPINCO KJØPER KVITFJELL HOLDING

Alpinco AS fortsetter satsninger på norske skidestinasjoner. Nå har selskapet inngått avtale om kjøp av Kvitfjell Holding.

– Vi skal utvikle toppmoderne og profesjonelt drevne skianlegg med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Vårt mål er å gjøre Norge til et mer attraktivt reisemål for både norske og utenlandske ski- og fjellturister, sier Petter A. Stordalen, deleier i PASAB Eiendomsutvikling, som sammen med Investinor og DNB står bak selskapet Alpinco.

Alpinco AS ble etablert i desember 2011 og satser på sentrale skidestinasjoner, med kuldepotensial om vinteren og mulighet for helårsdrift utenom skisesong. Selskapet eier fra før Hafjell Alpinsenter. Med kjøpet av Kvitfjell Holding skapes Norges største skidestinasjon målt i løypekilometer og heiskapasitet.

– Det er store muligheter i å ha to store skidestinasjoner beliggende kun 20 minutter fra hverandre. Vi skal investere i oppgradering av anlegg, men vi skal også se på muligheter for flere og bedre synergier mellom Kvitfjell og Hafjell, sier Anders Buchardt, deleier i PASAB Eiendomsutvikling.

– Hafjell og Kvitfjell hører sammen som ett skiområde, og jeg ser frem til å bli aksjonær i Alpinco. Jeg stor tro på Alpinco, sier Bjørn Borgen (foto) som blir nytt styremedlem i Alpinco AS. Det er Borgen og Kenneth Grant som nå selger Kvitfjell Holding, som bl.a. består av alpinanlegget, Gudbrandsgard Hotel og et stort antall tomter for hytter og leiligheter. Borgen Investment Group har eid 77,15% og Grant Invest 22,85%. Salgssummen skal være rundt NOK 200 millioner.

I dag er Kvitfjell nasjonalanlegg for alpint, mens Hafjell er riksanlegg. Samlet har de to destinasjonene 440.000 skidøgn og blant annet 71 km skiløype og 28 skiheiser. Selskapet vil fremover jobbe målrettet for å øke salget til utenlandske skiturister, og å attrahere flere store skiarrangementer til destinasjonen Kvitfjell-Hafjell.

– Dette er blant de ypperste skianlegg i Norge, og er bygget for store mesterskap. Det er naturlig at fremtidige nasjonale og internasjonale alpine mesterskap arrangeres her, sier styreformann i Alpinco, Jahn Petter Dahlum.

– Det nordeuropeiske alpinturist-markedet er enormt, så dette dreier seg om å ha ett godt produkt og fokus på salg. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgavene, sier Marius Flaaten, daglig leder i Alpinco AS.

FOTO: Norsk-amerikanske Bjørn Borgen selger Kvitfjell Holdning, men blir aksjonær og styremedlem i Alpinco AS.

About hkp